Home > GROW Talent bedankt West-Vlaamse leerkrachten secundair onderwijs met escapegame en koekjes

GROW Talent bedankt West-Vlaamse leerkrachten secundair onderwijs met escapegame en koekjes

Geschreven op 23 april 2024 om 08:58 door Mario De Wilde

GROW Talent, de educatieve werking van POM West-Vlaanderen, trakteert leerkrachten van West-Vlaamse secundaire scholen op gratis koekjes. Addertje onder het gras: het lerarenkorps moet de koekendoos open krijgen. “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze theoretische richtingen voldoende voeling met de realiteit te geven.”

Binnenkort staan er in heel wat leraarskamers van West-Vlaamse secundaire scholen gratis koekjes voor bij de koffie. Tenminste, als het lerarenkorps erin slaagt de koekendoos te openen. De doos is namelijk een mini-escapegame. De traktatie komt van GROW Talent. Deze educatieve werking van POM West-Vlaanderen maakt jongeren warm voor een opleiding of job in een van de sterke West-Vlaamse industriële sectoren. “Met de koekendoosactie tonen we onze waardering voor de dagelijkse toewijding en inzet van de leerkrachten”, vertelt Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “Tegelijkertijd geven we hun een voorbeeld van ons educatief aanbod dat ook voor hun school en leerlingen een meerwaarde kan betekenen.”

Escape game Food Factory

De mini-escapegame is een voorproevertje van de escape game Food Factory in Joblabo Voeding in Roeselare. In die STEM-game, op maat van leerlingen uit de 3e graad secundair, doorlopen de deelnemers de verschillende afdelingen van een voedingsbedrijf. Leerkrachten, pedagogische begeleidingsdiensten, projectpartners en de voedingssector gaven hun input voor de ontwikkeling van deze escape game. De expertise van professionele escapegamebouwer ANT Collectief deed de rest. Zij vertaalden de realiteit van een echt voedingsbedrijf naar een inspirerende spelcontext voor de beoogde doelgroep. Ook bedrijven kunnen dit spel spelen als teambuilding of lerarenteams voor de uitdaging. Al bijten voorlopig alle lerarenteams hun tanden stuk op de toptijden neergezet door de jongeren.

Mini-escapegame

Om aan het lekkers te geraken moeten de leerkrachten drie cijfersloten en bijhorende raadsels kraken. Pas daarna kunnen ze hun tanden in de koeken zetten. “Als school met diverse bedrijfsondersteunende en economische studierichtingen, zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om deze theoretische richtingen voldoende voeling met de realiteit te geven. We zetten sterk in op een lokaal bedrijvennetwerk, maar ook initiatieven als GROW Talent zijn meer dan welkom”, vertelt Angeline Vergote, directeur bij Sint-Paulusschool in Waregem. “Dankzij de koekjescampagne ontdekten we de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sectoren. Een havenuitstap naar Zeebrugge is voor onze leerlingen echt een match, maar ook de escape game Food Factory voegen we toe aan ons wensenlijstje. Vooral de sterke teambuildingswaarde van dit spel wekte onze interesse.”

Secundaire scholen uit West-Vlaanderen die nog geen koekendoos ontvingen, kunnen hun exemplaar aanvragen op growtalent.be.

 

Foto: de overhandiging van de koekendoos aan de directie van Sint-Pauluscollege in Waregem (vlnr Corinne Clauw, An De Bremme en Angelina Vergote).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.