Home > Grotere toegankelijkheid AED-toestellen in Kuurne

Grotere toegankelijkheid AED-toestellen in Kuurne

Geschreven op 15 maart 2021 om 10:50 door Mario De Wilde

De gemeente Kuurne investeert verder in het ter beschikking stellen van AED – toestellen op publieke plaatsen. Onlangs werd het aanbod verder uitgebreid naar zowel de Sint- Pieterszaal als de bibliotheek. Bij de start van het project ‘Kuurne Hartveilig’, in 2009, werden alle AED-toestellen binnen opgehangen tegen mogelijks vandalisme. We ervaren met de toestellen die inmiddels wel buiten hangen (sportpark en gemeentehuis) geen problemen van vandalisme.

Daarom werden de AED-toestellen van de Kubox, bib, Sint-Pieterszaal en het dienstencentrum buiten opgehangen. Het bereik van de toestellen is op die manier groter en de toestellen zijn op die manier ten allen tijde toegankelijk. De toestellen zitten in aangepaste verwarmde buitenkasten. De instructies om de kast te openen staan op de kast. Enkel het toestel in Sente hangt nog buiten.

Bram Deloof, schepen van welzijn: “Het is belangrijk dat mensen het toestel snel zien en dat het gemakkelijk en altijd bereikbaar is. Door de toestellen buiten op te hangen zijn ze ook buiten openingsuren van de gebouwen bruikbaar. De eerste minuten van een reanimatie zijn van levensbelang, dus hiermee winnen we kostbare tijd. ”

Locaties

Locaties AED-toestellen op Kuurns grondgebied:

  • KUBOX
  • Sportpark
  • Sint-Pieterszaal
  • Bib
  • Gemeentehuis
  • Lokaal dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard
  • Buurthuis ’t Senter St.-Katrien

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.