Home > Grote werken aan Natiënlaan in Knokke-Heist op schema. Tegen vakantie alles klaar

Grote werken aan Natiënlaan in Knokke-Heist op schema. Tegen vakantie alles klaar

Geschreven op 15 april 2024 om 09:19 door Mario De Wilde

Nu de rioleringswerkzaamheden aan de oostelijke zijde van de Natiënlaan in Knokke-Heist volledig zijn afgerond, heeft de aannemer de onderlaag van de rijweg geasfalteerd en de rioleringsdeksels opgehoogd. Tegelijkertijd wordt vanaf de rijweg met een pompmachine de fundering voor de fiets- en voetpaden aangelegd. Vervolgens is het de intentie om in de loop van volgende week te starten met het gieten van de toplaag en het aanbrengen van de wegmarkeringen.  In de loop van de komende weken wordt het autoverkeer fasegewijs op één rijstrook richting Knokke gebracht op de vernieuwde oostelijke rijweg. Het autoverkeer richting binnenland kan dan op twee rijstroken richting binnenland verlopen.

Kruispunt Kragendijk- Steenhouwersstraat open tegen eind april
Het verkeerslichtengeregeld kruispunt met de Kragendijk en de Steenhouwersstraat in bedrijvenpark ‘t Walletje wordt verder afgewerkt. Werklui plaatsen de verkeerslichten en slijpen de inmeldlussen terwijl technici de software programmeren. Indien dit allemaal vlot verloopt, kan dit kruispunt tegen 26 april 2024 opengesteld worden. Vanaf dat moment zal het snellaadstation in de Steenhouwersstraat en de nieuwe randparking bereikbaar zijn via de Natiënlaan.

Rijweg en voet- en fietspaden volledig afgewerkt tegen 30 juni
Eind juni 2024 zal dan ook de verharde middenberm uitgebroken worden. Met uitzondering van de groenaanleg moet alles afgewerkt zijn tegen 30 juni 2024. Het aanplanten van de bomen aan zowel de oost- als westzijde is voorzien tijdens het plantseizoen in het najaar van 2024.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.