Home > Grote opkomst voor oud-leerlingenreünie in Sint-Leo Hemelsdaele in Brugge

Grote opkomst voor oud-leerlingenreünie in Sint-Leo Hemelsdaele in Brugge

Geschreven op 24 februari 2019 om 21:41 door Mario De Wilde

Gisteren kwamen in Sint-Leo Hemelsdaele zo’n 300 oud-leerlingen en oud-leerkrachten van de voormalige scholen Sint-Leocollege en Lyceum Hemelsdaele opdagen voor de tweejaarlijkse oud-leerlingenreünie. Speciaal uitgenodigd waren de afgestudeerden van de jaren 1948 en 1949,1958 en 1959, 1968 en 1969,1978 en 1979,1988 en 1989,1998 en 1999, 2008 en 2009. Zowel in het vroegere Lyceum Hemelsdaele – nu Sint-Leo Hemelsdaele Basisschool Brugge – als in Sint-Leo-Hemelsdaele Secundaire school waren rondleidingen voorzien.

Blijven koesteren

Daarna volgde een kort welkomstwoord van de directie en konden oud-leerlingen, oud-leerkrachten en het huidige lerarenteam in een gezellige sfeer herinneringen ophalen uit het verleden tijdens de feestelijke receptie. Wie vijftig jaar geleden afstudeerde, werd extra in de bloemetjes gezet (zie foto). Later op de avond werden de oud-leerlingen die de laatste 5 jaar afstudeerden, uitgenodigd in een gezellig ingericht ‘praatcafé’.
Het organiserende team blikt tevreden terug : ‘Een school moet zijn oud-leerlingen en oud-leerkrachten blijven koesteren’ is de voortstuwende gedachte om al te denken aan de volgende oud-leerlingenreünie.

Foto : de oudste generatie oud-leerlingen van het Sint-Leocollege en het Lyceum Hemelsdaele werden zaterdag extra in de bloemetjes gezet. De namen van de oud-leerlingen die aanwezig waren, zijn:

Oud-leerlingen Sint-Leocollege
Aertssen Jan, Bauwens Jean-Paul, Bostoen Jean-Pierre, Claeys André, Clincke Gilbert, Creyf Jacques, Daled Robert, Declerck Roland, Decraemer Bernard, Druwe Freddy, François Piet, Godemont Luc, Labat Willy, Lips Etienne, Neyts Joseph, Strubbe Louis, Talloen Johan, Van Eenhooge Adelin, Van Renterghem Alex

Oud-leerlingen Lyceum Hemelsdaele
Buytaert Sigrid, Dhondt Vera, Kino Martine, Pollet Lieve, Van Hoestenberghe Katelijne, Van Poucke Viviane, Vandamme Anne-Marie, Vanderslaghmolen Monique, Suzanne Louwagie

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.