Home > Grote Brugse delegatie op toeristische vakbeurs in Madrid

Grote Brugse delegatie op toeristische vakbeurs in Madrid

Geschreven op 25 januari 2019 om 23:12 door Mario De Wilde

Vandaag brengen schepen van toerisme Philip Pierins en toerismemanager Dieter Dewulf een bezoek aan FITUR in Madrid (23-27/1/19). Ze stellen er de nieuwe compacte Spaanstalige Lonely Planet gids over Brugge voor die door de Brugse Belfort Hotels op de vakbeurs wordt verdeeld. Met 10.000 exposanten en deelnemers uit 165 landen is FITUR de belangrijkste toeristische vakbeurs voor reisprofessionelen uit Spaans- en Portugeestalige gebieden. De Spaanstalige markten zijn voor Brugge belangrijk weet Schepen van toerisme Philip Pierins: “In 2018 verwelkomde Brugge in de historische binnenstad bijna 380.000 Spaanse bezoekers, dit is meer dan een verdubbeling op twee jaar tijd. Ook de Zuid-Amerikaanse markten nemen voor Brugge aan belang toe”.

Op FITUR is dit jaar ook een delegatie van de Brugse Belfort Hotels aanwezig. Belfort Hotels is een groep van 10 Brugse hotels die samen producten inkopen en promotie maken. Ze verkopen Brugge en zichzelf op de beurs. Hierin worden ze ondersteund door VisitBruges die voor het derde jaar op rij in samenwerking met Lonely Planet Spanje een compacte reisgids over Brugge uitgeven. Deze gids wordt gebruikt voor pers en trade activiteiten die samen met het buitenlandkantoor van Toerisme Vlaanderen in Spanje worden opgezet, zo ook FITUR. Philip Pierins: “Werken met Lonely Planet biedt het voordeel dat deze gids een grote geloofwaardigheid geniet. We zijn blij om de Belfort Hotels en Toerisme Vlaanderen hiermee in hun werking te kunnen ondersteunen”.

De Brugse Belfort Hotels zijn: De Castillon, Fevery, Flanders, Heritage, Jan Brito, Pannenhuis, Patritius, Portinari, Prinsenhof, Ter Duinen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.