Home > Grootste aanbod volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen door nieuw samenwerkingsverband

Grootste aanbod volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen door nieuw samenwerkingsverband

Geschreven op 6 februari 2020 om 09:15 door Mario De Wilde

De drie West-Vlaamse CVO’s (centra voor volwassenenonderwijs) van het vrije net, namelijk cvo MIRAS, cvo CREO en cvo SVG, slaan de handen in elkaar en kiezen voor een sterk samenwerkingsverband. Elk afzonderlijk centrum heeft nog maar net een fusie achter de rug. Het doel van fusioneren was destijds om verder te bouwen aan kwaliteitsvol en slagkrachtig volwassenenonderwijs. De centra voor volwassenenonderwijs gaan nu echter nóg een stap verder en kiezen voor een sterk samenwerkingsverband in West-Vlaanderen. 2019 was het jaar van de fusies voor het volwassenenonderwijs. Een nieuw decreet volwassenenonderwijs, met een sterke focus op schaalgrootte en cursisten- en centrumkenmerken, lag daarvan aan de basis. De 3 CVO’s van het vrije net in West-Vlaanderen, cvo MIRAS, cvo CREO en cvo SVG, hebben dan ook elk afzonderlijk een fusie achter de rug met als doel slagkrachtig volwassenenonderwijs uit te bouwen. cvo MIRAS (hoofdzetel Kortrijk), cvo CREO (hoofdzetel Roeselare) en cvo SVG (hoofdzetel Brugge) gaan nu nog een stap verder door samen te werken rond drie domeinen:

· Uitbouwen van een rationeel onderwijsaanbod gespreid over de hele provincie West-Vlaanderen.

· De cursist op een objectieve manier informeren en gericht naar elkaars aanbod doorverwijzen. Het belang van de cursist daarbij centraal plaatsen.

· Het personeelsbeleid van de verschillende centra op elkaar afstemmen.

“Door het afsluiten van dit samenwerkingsverband vormen we de sterkste groep volwassenenonderwijs binnen West-Vlaanderen,” legt Sonja Saelaert (directie cvo SVG) uit. “Met onze 720 personeelsleden, bedienen we maar liefst 25.000 cursisten die samen ruim 3 miljoen uren les volgen,” gaat Carmen Wullaert (directie cvo MIRAS) verder. De 3 West-Vlaamse centra dekken een groot geografisch gebied dat de hele provincie bestrijkt, met opleidingscentra van Koksijde tot Zeebrugge, van de Westhoek tot Tielt, van Kortrijk over Roeselare tot Brugge. Voor cvo SVG is er zelfs een uitloper tot in Gent. “Ons doel is dan ook om alle West-Vlamingen te blijven stimuleren om zich bij- of om te scholen, zeker in deze snel veranderende maatschappij,” sluit Karel Moestermans (directie cvo CREO) af.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.