Home > Grenzen verleggen thema van Defensie in SiVi school in Torhout

Grenzen verleggen thema van Defensie in SiVi school in Torhout

Geschreven op 4 februari 2023 om 22:24 door Mario De Wilde

In het kader van de strijd tegen de attrities binnen defensie geeft Defensie sinds september 2021 lessen in zestien scholen van het technisch secundair onderwijs in Vlaanderen in de studierichting Defensie en Veiligheid. Dit geeft de gelegenheid tot een uitgebreide informatie alsook de geleidelijke voorbereiding van de leerlingen, die potentiële sollicitanten zijn. Deze lessen worden gegeven in het kader van een overeenkomst tussen het Vlaams onderwijs en verschillende actoren die de veiligheidsdiensten vertegenwoordigen. (Defensie, brandweer, bewakingsagenten, penitentiair beambten en politie) ondertekend op 30 september 2020.

De vorming omvat dus ook lessen extra-muros, met bezoeken en vormingen binnen Defensie. Deze succesvolle opleiding wordt ook gegeven in de school, SiVi in Torhout en dit in het 5de en 6de TSO. Een 100-tal leerlingen, jongens en meisjes volgen deze opleiding. Als afsluiter van hun militaire vorming gaan de leerlingen van 6DV volgende week – van 06-08 februari23 – op kamp in Lombardsijde. Daar gaan zij verder kennismaken met het militair leven.

Thema van het kamp is: “Grenzen verleggen”
Voor deze leerlingen is dit reeds het 3de kamp. Tijdens Kamp 1 leerden zij samenwerken. Thema kamp 2 was het onderwerp stiptheid.

 

1 reactie

Vergaerde
Geschreven op 2023-02-04 22:52:14
Beste Mario, van harte dankjewel voor dit mooi artikel. Mvg, Stefaan

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.