Home > Gratis vervoer De Lijn tijdens 10 eindejaarsdagen: extra bussen van en naar centrum Brugge

Gratis vervoer De Lijn tijdens 10 eindejaarsdagen: extra bussen van en naar centrum Brugge

Geschreven op 8 november 2018 om 13:44 door Mario De Wilde

Vanaf het weekend van 8 en 9 december kunnen reizigers gedurende 5 opeenvolgende shoppingweekends gratis reizen met De Lijn op het grondgebied van Brugge. Dat is mogelijk dankzij de extra financiële investering van De Lijn en stad Brugge. Tussen 12.30 uur en 19 uur worden bovendien extra bussen ingezet zodat kooplustigen vlot naar en van het stadscentrum van Brugge kunnen reizen.
Extra bussen van en naar omliggende gemeenten, park-and-rides en randparkings
Tussen 12.30 en 19 uur wordt het bestaande busaanbod versterkt zodat reizigers vlot vanuit de omliggende gemeenten en vanaf de park-and-rides en randparkings naar en van het centrum van Brugge kunnen reizen. Dankzij het extra aanbod kan je in de namiddag en vooravond vanaf verschillende haltes in de omliggende gemeenten om het halfuur een bus naar en vanuit het stadscentrum nemen. Daarnaast is er tussen 12.30 en 19 uur ook minstens om het kwartier een bus van en naar de park-and-rides Steenbrugge en Vives. Reizigers kunnen hun voertuig ook achterlaten op de andere park-and-rides en randparkings en vervolgens gratis een bus nemen naar en van het centrum.
Inzet van extra accordeonbussen
Op de shopping zaterdagen worden 7 extra accordeonbussen ingezet en op de shopping zondagen 11 extra accordeonbussen. Dat zorgt voor een extra capaciteit van respectievelijk 1.057 en 1.661 plaatsen.
Gratis feestbussen op het grondgebied van Brugge op oudejaar
Net als op de 10 shoppingdagen is het vervoer met De Lijn op 31 december gratis op het grondgebied van Brugge. Aansluitend zijn ook de feestbussen op oudejaarsavond en oudejaarsnacht (tot 7 uur ’s ochtends) gratis dankzij de financiële tussenkomst van stad Brugge. De ganse nacht door rijden er 12 nachtlijnen die feestvierders in en rond Brugge ontspannen op hun bestemming brengen. Hiervoor zet De Lijn op oudejaarsnacht 3 accordeonbussen en 12 standaardbussen in. De nachtlijnen zullen het centrum van Brugge, Sint-Michiels, Sint-Andries, Assebroek, Sint-Kruis, Sint-Jozef, Koolkerke, Dudzele, Sint-Pieters, Lissewege, Zwankendamme, Zeebrugge, Varsenare, Jabbeke, Zerkegem, Snellegem, Loppem, Zedelgem, Aartrijke, Moerbrugge, Oostkamp, Hertsberge, Waardamme, Ruddervoorde, Oedelem, Beernem, Sijsele, Vivenkapelle, Moerkerke en Veldegem bedienen.
Meer informatie
Meer informatie in verband met het gratis vervoer tijdens de shoppingdagen is onder meer te vinden via de website www.delijn.be en via de eindejaarsfolder van De Lijn. Ook het aanbod op oudejaar staat vermeld op de eindejaarsfolder. Vanaf begin december is deze informatie bovendien online te raadplegen via www.delijn.be/oudejaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.