Home > Gratis pendelbus van en naar Jan Yperman Ziekenhuis Diksmuide blijft toch rijden

Gratis pendelbus van en naar Jan Yperman Ziekenhuis Diksmuide blijft toch rijden

Geschreven op 27 maart 2019 om 23:42 door Mario De Wilde

Er circuleerde voorbarig nieuws dat de gratis pendelbus vanuit Diksmuide naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper vanaf april niet meer zou rijden. Na overleg met het stadsbestuur beslist het Jan Ypermanziekenhuis nu dat de gratis pendeldienst nog zeker tot eind dit jaar gegarandeerd blijft. Ook het busje richting AZ Delta in Roeselare blijft op regelmatige basis patiënten en bezoekers vervoeren. De gratis pendelbus tussen Diksmuide en het Jan Yperman Ziekenhuis werd eind 2015 opgestart als proefproject, met vijf ritten per werkdag in elke richting, voor onze patiënten en bezoekers uit het Diksmuidse”, legt Pieter-Jan Breyne van het Jan Yperman Ziekenhuis uit. “Voor ons als ziekenhuis was dat een logische stap: Diksmuide en omgeving zijn altijd belangrijk voor ons geweest en we hebben sinds lange tijd een prima samenwerking met de huisartsen.”

Een tussenoplossing na het einde van het contract

Het contract met de vervoersfirma loopt eind deze maand af. Die firma staat voor aanzienlijke investeringen om de pendeldienst verder te kunnen verzekeren. Het aantal gebruikers van de pendelbus is eerder beperkt maar wel stabiel. Jan Yperman heeft, na overleg met het stadsbestuur, toch beslist om de pendelbus tot eind dit jaar te laten rijden tussen Diksmuide en Ieper. Het ziekenhuis draagt de volledige kost. Eind 2019 maakt Jan Yperman, in overleg met het Diksmuidse stadsbestuur, een evaluatie van de pendeldienst. De eerste prioriteit is alle patiënten de best mogelijke zorg te geven.

Pendelbus richting Roeselare

Op weekdagen kun je ook nog steeds gratis gebruikmaken van een pendelbus naar het ziekenhuis van Roeselare. Dit zowel voor patiënten als voor bezoekers. De pendelbus naar Roeselare vertrekt aan het Sociaal Huis (IJzerheemplein 4 Diksmuide) en rijdt naar de twee campussen van AZ Delta en naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. De bus is aangepast voor mensen met een beperking.

Dienstregeling bussen

Vertrek Sociaal Huis Diksmuide naar Roeselare

8, 10, 12, 14 en16 uur.

Vertrek campus Brugsesteenweg naar Diksmuide

9, 11, 13, 15 en 17 uur.

Vertrek campus Wilgenstraat naar Diksmuide

9.10, 11.10, 13.10, 15.10 en 17.10 uur.

Vertrek Sociaal Huis Diksmuide naar Jan Yperman Ziekenhuis Ieper

8, 10, 12, 14 en16 uur.

Vertrek Jan Yperman Ziekenhuis Ieper naar Diksmuide

9, 11, 13, 15 en 17 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.