Home > (Video) Gratis beleving. Daar is de 2de lijn in Knokke-Heist: de Zwin Shuttle.

(Video) Gratis beleving. Daar is de 2de lijn in Knokke-Heist: de Zwin Shuttle.

Geschreven op 1 oktober 2020 om 17:04 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Provincie West-Vlaanderen en het Zwin Natuur Park presenteerden deze namiddag de tweede lijn binnen de gemeentelijke elektrische shuttledienst. Alles gebeurde in de bekende en populaire Zwin bistro The Shelter aan het Zwin Natuur Park. De Knokse Schepen van Cultuur en Relaties met Het Zwin verwelkomde iedereen en sprak haar lof uit over het nieuwe initiatief dat vanaf vandaag start.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe van Provincie West-Vlaanderen gaf iets meer toelichting over de toegevoegde waarde van de Zwin Shuttle en Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park was uiteraard ook in haar nopjes, nu de groene belevingsshuttle inwoners van Knokke-Heist en toeristen gratis vervoer krijgen aangeboden naar Het Zwin.

 

Deze nieuwe shuttlebus, in de kleuren van de Zwinregio, is volledig afgesloten. Daar zorgde de invoerder, Invest-Mobile, voor. Net zoals bij de ‘zomer’ e-shuttles’ hebben de inzittende veel comfort en rijden ze geheel groen. Puik werk! De Zwin Shuttle zal vier handige haltes hebben:

1. Minigolf: aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien

2. Surf & Sail: aan de Appelzakstraat

3. Zwinbosjes: aan de hoek Léon Lippensdreef / Bronlaan

4. Zwin Natuur Park: aan de parking van het Zwin Natuur Park

De Zwin Shuttle zal dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur om het uur langs het uitgestippelde groene parcours rijden. Op bepaalde weekends en vakantiedagen zal de frequentie hoger liggen. De reistijd voor het hele traject bedraagt ongeveer 20 minuten. Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends. Maar ook op deze dagen is de Zwin Shuttle het geschikte vervoersmiddel voor natuurliefhebbers die de prachtige wandelwegen rond het Zwin Natuurpark willen ontdekken.

Opgelet: De Zwin Shuttle wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus ook hier gelden de coronamaatregelen en is het dragen van een mondmasker verplicht. 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.