Home > Gouden Schoen Tessa Wullaert ontvangen op gemeentehuis van ‘haar’ Wielsbeke

Gouden Schoen Tessa Wullaert ontvangen op gemeentehuis van ‘haar’ Wielsbeke

Geschreven op 3 maart 2024 om 16:01 door Mario De Wilde

Deze ochtend werd Tessa Wullaert voor de vierde keer ontvangen op het gemeentehuis van Wielsbake. De allereerste keer brengt ons al terug naar 2015. In mei van dat jaar had Tessa de Sparkle gewonnen, de belangrijkste prijs van het vrouwenvoetbal. “Met haar prestaties -Tessa was toen topscorer met 18 doelpunten in de BeNe League- maakte ze iedereen trots, en zette ze als inwoner van Sint-Baafs-Vijve Wielsbeke extra op de kaart. In 2017 later mocht Tessa allereerste gouden schoen in ontvangst nemen, goed vooreen tweede afspraak in de r raadzaal. In 2018 volgde gouden schoen nummer 2 en in 2019 nummer 3, wederom reden tot een bescheiden feestje hier in het gemeentehuis. In 2019 werd je ook kapitein van de Red Flames en in 2021 speelde je je honderdste interland. Je was toen pas 28 de jongste voetbaleeuweling ooit. Intussen was je- helaas- uit Wielsbeke vertrokken, maar door je vele topprestaties, werd de je op voordracht van de gemeenteraad in februari 2020, gevraagd om ereburger van Wielsbeke te worden, een eer die je in dank in ontvangst nam. Maar door corona konden we jou niet meteen huldigen. Uiteindelijk konden we dit doen op 21 april 2022 waarna we je dan ook met trots ereburger van Wielsbeke mochten noemen, een eer die we sinds kort met Harelbeke delen.”

“Ook de laatste jaren bleef je het beste van jezelf geven. Eerder deze week verzekerden de Red Flames na een 5-1 zege tegen Hongarije het behoud in de A-divisie van de Nations League, mede dankzij een hattrick van jou. Het was iouw 5de hattrick bij de nationale ploeg. Tessa’s naam duikt, na haar doelpunten tegen Hongarije, op bij de top 10 van topscorers aller tijden in Europa (de teller staat op 82 interlandgoals // Lukaku heeft er 83). Talent en resultaat leverden je begin dit jaar je vierde gouden schoen op. Een reden om haar samen met de familie te huldigen in het gemeentehuis.”
Jan Stevens, burgemeester: “Je bent een uitstekende ambassadrice voor de gemeente Wielsbeke, en een ongelofelijk sterke ereburger van onze gemeente.“

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.