Home > Golfbox opende gisteravond eerste indoorgolf van West-Vlaanderen in Sint-Kruis

Golfbox opende gisteravond eerste indoorgolf van West-Vlaanderen in Sint-Kruis

Geschreven op 14 december 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

Golfbox opende gisteravond in TC Brughia de allereerste indoorgolf van West-Vlaanderen. Een primeur dus. Burgemeester Dirk De fauw was een van de eerste die een balletje kwam slaan. Met dit nieuwe initiatief breidt TC Brughia zijn sportactiviteitenaanbod verder uit, waardoor het zich op de kaart zet als allround topsportcenter. “Golf wordt steeds populairder. Wij laten starters op een interactieve manier kennismaken met de sport. We bieden hen, maar ook ervaren spelers, de beste indoorgolfervaring die er op de markt is”, stellen initiatiefnemers Christopher Van Hemelryck-Bray en Olivier Stael.

TC Brughia is een van de bekendste tennis- en padelclubs in Brugge en met Nico Taets, Pieter Van Reeth en Jelle Vanhee waait er sinds kort een nieuwe wind door de club. Het trio wil naast racketsporten ook andere sportactiviteiten aanbieden. Daarvoor sloeg het de handen in elkaar met Olivier Stael, oprichter van VZW OOK en Christopher Van Hemelryck-Bray van event agency The Media House. “We willen onze beschikbare ruimte optimaal benutten en een nieuw publiek aantrekken. Voor wie het aangename aan het sportieve wil koppelen moet TC Brughia dé hotspot van Brugge worden”, stelt Nico Taets.
Interactief en realistisch
Intussen voegde TC Brughia de daad bij het woord en werden er in de vroegere squashzalen twee golfsimulatoren geplaatst. Christopher Van Hemelryck-Bray: “Met de allernieuwste technologie kunnen we spelers in deze golfboxen een realistische en interactieve golfervaring bieden. De faciliteiten zijn zo ontworpen dat ze zowel beginnende als ervaren golfers een uitdaging bieden. Daarnaast heeft een spelletje ook een hoog fungehalte. Je pikt het vrij snel op en na een korte introductie kan je je vrienden meteen het vuur aan de schenen leggen. Het is voor bedrijven ook de ideale teambuildingactiviteit.”

Gezellig, ontspannend en uitdagend tegelijk: dat zijn de succesfactoren van het (indoor)golfen. “Alleen leeft bij velen nog het idee dat het is weggelegd voor the happy few. Dat willen we net ontkrachten”, gaat Olivier Stael verder. “Daarom lanceren we ook de lessenreeks ‘Start To Golf’, waarbij een professionele instructeur je in een mum van tijd de kneepjes van het vak aanleert. Tegelijk zijn ook meer ervaren spelers bij ons welkom om te trainen of om hun slagtechniek te analyseren en te verbeteren. Onze camera’s leggen namelijk uiterst precies vast hoe hard en in welke richting je een bal slaat.”

De Brugse burgemeester Dirk De fauw is alvast enthousiast over het initiatief. “Brugge is een echte sportstad, met een aanbod waarin iedereen zijn gading vindt. Dankzij Golfbox kunnen nu ook golfliefhebbers in onze stad terecht. Mijn felicitaties aan de enthousiaste, gedreven krachten achter TC Brughia en de firma Golfbox voor deze mooie sportieve realisatie, een echte aanwinst voor Brugge!”


Een breed publiek
Echt iedereen is welkom bij Golfbox: zowel individuele golfspelers als vriendengroepen, jongeren en g-sporters. “En dan mocht een gezellige bar uiteraard niet ontbreken. Die steekt voortaan in een nieuw jasje”, gaat Nico Taets verder. Alle elementen zijn dus aanwezig om van Golfbox een succes te maken. “In ieder geval geloven we in het potentieel. Niet alleen spelen we in op de stijgende populariteit van de sport, we zijn de eerste indoorgolf in West-Vlaanderen. Dat moet heel wat perspectieven openen.”

Praktisch
Golfbox is dagelijks geopend van 9 uur tot 23 uur. Een uur golfen met vier personen tijdens de daluren kost 40 euro. Tijdens de piekuren (18u-22u) betaal je 50 euro per box. Reserveren kan via de website www.golfbox.be. Op de site vind je ook tienbeurtenkaarten en geschenkbonnen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.