Home > Goed nieuws voor ouders en kids: Jutterbus voorziet gratis vervoer voor Pannese scholen

Goed nieuws voor ouders en kids: Jutterbus voorziet gratis vervoer voor Pannese scholen

Geschreven op 24 februari 2024 om 10:05 door Mario De Wilde

Sinds eind vorig jaar, met de aankoop van een nieuwe Jutterbus, kunnen Pannese scholen genieten van gratis vervoer van en naar schoolactiviteiten op het grondgebied van De Panne. Scholen waren hiervoor al langer vragende partij en door hierop in te gaan, wordt de bus optimaal ingezet.
Op vrijdag 1 december 2023 heeft het lokaal bestuur De Panne een nieuwe Jutterbus officieel in gebruik genomen. Het bestuur kocht deze bus om voor en na school het vervoer te regelen tussen de buitenschoolse kinderopvang en de verschillende Pannese scholen. De overige uren wordt de nieuwe Jutterbus ook gebruikt voor activiteiten van de overige teams van het lokaal bestuur én voor gratis schoolvervoer.
Optimale inzet
De Pannese scholen waren al langer vragende partij om de Jutterbus te kunnen gebruiken voor vervoer van en naar het scholenaanbod van het lokaal bestuur. Door hierop in te gaan, kan de Jutterbus optimaal ingezet worden.
Pannese scholen kunnen de Jutterbus inschakelen om leerlingen naar het scholenaanbod van het lokaal bestuur te brengen (bv. bezoek aan de bib, schoolzwemmen, schooltoneel …). Scholen die hun leerlingen willen laten genieten van een uitstap naar het bos, het strand of de duinen van De Panne, kunnen eveneens gebruik maken van de bus. Op schoolvrije momenten en tijdens de vakanties wordt de bus dan weer gebruikt voor activiteiten van andere teams van het lokaal bestuur zoals de jaarlijkse dropping of uitstappen van de speelpleinwerking De Ravotter, de tienerwerking SWAP, en de Buitenschoolse Kinderopvang De Jutter.
Duidelijke regels
Alle Pannese scholen kunnen de Jutterbus mét een chauffeur van team Technische Diensten gratis inschakelen voor ritten binnen De Panne, van en naar schoolse activiteiten. Om deze dienstverlening vlot te regelen, is een gebruiksvriendelijk online reservatieplatform ontwikkeld. Op dit platform is meteen duidelijk zichtbaar wanneer de Jutterbus nog vrij is en kunnen scholen heel eenvoudig busvervoer aanvragen. De medewerkers van team Technische Diensten die instaan voor de regeling van het busvervoer, kunnen dankzij op hun beurt de aanvraag snel verwerken.
Succesverhaal
Drie maanden na de invoering van deze dienstverlening blijkt het gratis schoolvervoer een groot succes te zijn. De Pannese scholen zijn tevreden over het gebruiksgemak van het platform om de Jutterbus te reserveren en schakelen de Jutterbus bijgevolg ook heel regelmatig in.
Michèle Vandermeeren, schepen van Kinderopvang: “Het gratis vervoer voor de Pannese scholen is een grote stap die de inspanningen van het lokaal bestuur benadrukt voor een veilig en kwalitatief vervoer voor onze jongste inwoners.”
Bart De Waele, directeur Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet “Het digitale platform om de Jutterbus te reserveren is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Bovendien krijg je daags voordien een herinneringsmail van je aanstaande reservering.”
Foto: Gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.