Home > Goed nieuws: aftrap uniek culinair genieten Dinner with the Queen begin juli in Oeselgem

Goed nieuws: aftrap uniek culinair genieten Dinner with the Queen begin juli in Oeselgem

Geschreven op 9 juni 2020 om 10:16 door Mario De Wilde

Na een geslaagde eerste editie werd al snel duidelijk dat Dinner with the Queen ook dit jaar opnieuw zijn vleugels zou uitslaan. In volle voorbereiding brak plots de coronapandemie uit, maar Gilles en Lieven waren vastberaden dat ze dit jaar hun gasten opnieuw zouden gaan verwennen. De natuur neemt het van ons over en daar gaan we nog meer van genieten, klonk het enthousiast. Het belang van de bij en de biodiversiteit spreekt de mensen meer aan dan ooit. Daar zijn de tuincentra het mooie bewijs van. De kruidentuintjes en stadstuinen schoten dit voorjaar spontaan uit de grond. Ook de bijenhotels verschenen deze lente in menig tuintje en de grote wandelingen in de natuur bleken een helende of rustgevende kracht in deze bij-zondere tijden.

Social distancing met een unieke zonsondergang

Ook dit jaar worden de gasten in de fleurige biopluktuin, bij Bart & Nele, hartelijk ontvangen. Van Staycation gesproken: dat is pas genieten en ontdekken op een boogscheut van huis.Dit jaar zijn er 200 nieuwe fruitbomen geplant en is er een feeërieke bloemenweide met eetbare exemplaren ingezaaid. Je mag ze zelf plukken en na de wandeling aan de chef overhandigen”, knipoogt Gilles De Backer. Een bezoek aan de “Queen en haar werkers” in aanwezigheid van de lokale imker kan natuurlijk niet ontbreken. Hierna schuiven de gasten aan de rustieke tafels aan. Er is extra geïnvesteerd in een splinternieuwe “Sailcloth” tent met liefst 220m2 oppervlakte en zicht op de dagelijkse unieke zonsondergang”, zegt Gilles. “Op die manier kunnen we voorzien in de social distancing regels. In de hooischuur is een nieuwe open keuken ingericht om zo gedurende het ganse diner rechtstreeks contact met de gasten en onze chef te garanderen.

1000 bij-vriendelijke bomen

Ook dit jaar gaat opnieuw een deel van de opbrengst naar de bijen. Per persoon die aanwezig zal zijn gaan we 1 bij-vriendelijke boom planten”, zegt Lieven Lootens. En als kers op de taart ronden we zelf af op een totaal van 1000 bomen”, dit om de Co2 uitstoot die we produceren te gaan compenseren. Dinner with the Queen realiseert deze ‘goede daad voor de natuur’ dankzij een partnership met Duvel Moortgat, dat zelf met het project “Wij planten verkoelende, verduvelse bomen” een oppervlakte van 750 voetbalvelden aan bos zal aanplanten.

Avondje beerpairing met brouwerij Duvel Moortgat

Bierliefhebbers krijgen dit jaar als alternatief voor de wijn ook een passend biertje aangeboden en we organiseren op zaterdag 25 juli een avond met beerpairing, waarbij elk gerecht vergezeld wordt van een aangepast biertje, dit onder begeleiding van een biersommelier” geeft Lootens nog mee.

Staycation, slapen in een bijenhotel

Om de ervaring compleet te maken geven we elke avond aan één bubbel van maximum 10 personen de kans om te slapen in onze “B and Bee”. Een koppel dat er als eerste BIJ is heeft dus geluk en heeft het bijenhotel voor zich alleen, zonder andere ronkende bij-tjes. In de ochtend serveren we nog een ontbijtmand om gezellig te genieten van het prachtige uitzicht op de plukweide van Purfruit.

Praktisch

Dinner with the Queen gaat door van 2 juli tot en met 2 augustus 2020 op de bioplukweide “Purfruit” in Oeselgem. Voorlopig kan je enkel reserveren van donderdag tot zondag, maar bij groot succes zal je er ook terecht kunnen op weekdagen. Daarnaast kan je Dinner with the Queen tijdens de week ook privé afhuren voor 50 personen met randactiviteiten of een volledig aangepast evenement. “We denken bijvoorbeeld aan kinderen die deze zomer nog hun communie of lentefeest willen vieren”, zegt Gilles.

Info en boekingen via www.dinnerwiththequeen.be – Groepen en bedrijven via 0485 007 447

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.