Home > Gloednieuw woonproject ‘Kaai 30’ zal Leopold II-laan in Brugge vanaf 2025 totaal ander uitzicht geven

Gloednieuw woonproject ‘Kaai 30’ zal Leopold II-laan in Brugge vanaf 2025 totaal ander uitzicht geven

Geschreven op 25 april 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Op de site in de Leopold II-laan in Brugge waar tot voor kort o.a. de Oxfam-tweedehandswinkel gevestigd was, wordt binnenkort het startschot gegeven van de afbraakwerken voor het gloednieuwe project ‘Kaai 30’. De oude gebouwen, die zich uitstrekken tot aan de Kolenkaai, maken plaats voor een hedendaags woonproject met diverse types en groottes van appartementen. “Het wordt een uiterst kwalitatief en energiezuinig project, en dit op wandelafstand van het centrum van Brugge”, zegt Kevin Mervielde van projectontwikkelaar MM Estate Group. De eerste bewoners nemen eind 2025 hun intrek.

Gesitueerd tussen de prachtige bomenrijen in de Leopold II-laan en het water aan de Kolenkaai, zal “Kaai 30” binnenkort nieuw leven in de buurt brengen met een gezellig woonproject dat naadloos opgaat in de bestaande omgeving. En dit alles op wandelafstand van het historische centrum van Brugge. Het aanbod van dit bijzondere project omvat 25 luxe-appartementen, gespreid over twee gebouwen met daartussen een mooi groen binnengebied. Er wordt tevens een ondergronds parkeercomplex voorzien.

Hedendaagse architectuur geïnspireerd op de Brugse stadwoningen

De projectontwikkelaars “MM Estate Group” en “Wedevelop” zetten in het project “Kaai 30” maximaal in op kwalitatieve architectuur. Met de klassieke Brugse stadswoningen als inspiratiebron zal het project een echte eyecatcher worden in het straatbeeld. Elk detail kreeg aandacht en zal straks de uitstraling en de meerwaarde van het gebouw bepalen. Het project richt zich op een diverse mix van bewoners en elk appartement wordt afgewerkt met hoogwaardige materialen.

“Zowel aan de buitenzijde van het project, als bij de afwerking van de individuele appartementen besteden we maximale aandacht aan kwaliteit. Elke eigenaar zal heel wat inspraakmogelijkheden hebben om het appartement af te werken naar eigen wensen”, zegt Louis Van Hoorebeke van projectontwikkelaar Wedevelop.

Kwalitatieve buitenruimte als rode draad doorheen het project

In het project wordt een gevarieerde mix aan 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen voorzien, en waarbij kwalitatieve buitenruimte dé rode draad zal betekenen doorheen het hele project. Privatieve terrassen gecombineerd met gemeenschappelijke groenzones blenden perfect in het geheel.

“Bovendien is uiterst energiezuinig wonen gegarandeerd en meegenomen in elke fase van het project. Zo wordt elk appartement voorzien van een individuele warmtepomp, en zal de isolatie- en ventilatie voldoen aan de meest hedendaagse energieprestatienormen”, zegt Bruno Mestdagh van projectontwikkelaar MM Estate Group.

Eerste bewoners eind 2025

De afbraakwerken zullen eerstdaags starten, en na het bouwverlof zullen de graafwerken starten om het ondergronds parkeercomplex te bouwen, en waarna dan de bouw van de verschillende appartementen zal starten. Als alles volgens plan verloopt zal Kaai 30 eind 2025 de eerste bewoners mogen verwelkomen.

“Nog voor de afbraakwerken zijn begonnen, zijn reeds verschillende appartementen verkocht. Rekening houdende met de uitzonderlijke locatie op wandelafstand van het centrum van Brugge, het kleinschalige karakter van het project en de hoge afwerkingsgraad van de appartementen, kunnen we dan ook over een uitzonderlijk aanbod spreken”, zegt Olivier Delbecque van Delbecque Vastgoed, die samen met Agence Pallen instaat voor de verkoop van de appartementen. Geïnteresseerden kunnen meer info terugvinden via www.kaai30.be .

 

 

 

Perscontact:

Olivier Delbecque
Delbecque Vastgoed

3 reacties

Denise, Sint-Michiels
Geschreven op 2023-04-25 10:14:13
Ik ga al bijna 20 jaar naar het kapsalon daar vlakbij en ken de regio daar goed. Ik hoop dat parkeren straks wel geen probleem zal worden. Maar het is gelukkig nog wel een tijtje. Denise, Sint-Michiels
N. Van de Wiele, Brugge.
Geschreven op 2023-04-25 08:43:39
Laten we blij zijn dat het geen megalomane hoogbouw wordt zoals er enkele honderden meters verderop op de planning staat. Dit ziet er in ieder geval leefbaar uit en pleegt geen aanslag op het uitzicht van Brugge. Het project zal natuurlijk wel veel meer drukte opleveren. N. Van de Wiele, Brugge.
E. Verrecas
Geschreven op 2023-04-25 08:39:16
We hebben daar tot een jaar of zeven geleden gewoond. De omgeving kon daar wel een opfrissing gebruiken. We wonen intussen al lange tijd in Kuurne maar komen zeker nog eens een kijkje nemen als het project klaar is. Heel benieuwd. E. Verrecas, Kuurne (maar trotse Bruggeling).

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.