Home > Gisteren een nieuw snellaadstation vlak aan de A19 in Geluveld geopend

Gisteren een nieuw snellaadstation vlak aan de A19 in Geluveld geopend

Geschreven op 18 mei 2024 om 07:11 door Mario De Wilde

Fastned, het Europese snellaadbedrijf en marktleider in België, opent vandaag een snellaadstation vlak aan de A19 in Geluveld, aan afrit 3 Zonnebeke-Beselare. Het station ligt naast het recyclagepark van de gemeente op bedrijventerrein de Polderhoek, op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat.

Het 31ste station van Fastned in België beschikt over vier laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind. Er is ruimte voorzien om het aantal laadpunten later te verdubbelen in functie van de vraag naar laadcapaciteit.

Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn nog zeldzaam in België. Met 400 kW-laders duurt het opladen tot een actieradius van 300 kilometer slechts 10 minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt. Met deze ultramoderne snelladers zet Fastned zijn missie voort om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen.

Fastned opende de afgelopen maanden nog twee snellaadstations in West-Vlaanderen: zowel in Jabbeke als Knokke-Heist kwamen er nieuwe laadstations bij. Hierdoor klokt het bedrijf vandaag af op negen laadstations in de provincie. Zowel langs de E40, de E403 als de A10 zijn er inmiddels laadstations van Fastned te vinden.

Met het nieuwe station bij de A19 wordt een nieuwe verkeersas in de provincie voorzien van kwalitatieve snellaadinfrastructuur. Samen met de stations op de R32 (Roeselare) en de R8 (Kortrijk) beschikt Fastned in West-Vlaanderen stilaan over een dekkend laadnetwerk. Ook voor de komende maanden en jaren staan er stations in de steigers.

Burgemeester van Zonnebeke Ingrid Vandepitte: “Ook als kleine gemeente investeert Zonnebeke in duurzaamheid. We ondertekenden het burgemeestersconvenant en we integreren de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in ons beleid. Steeds meer inwoners kiezen voor groene energie en daar hoort ook elektrisch rijden bij. Als Westhoekgemeente zijn we de uitvalsbasis bij uitstek voor een verkenning van de Westhoek. Het ligt dan ook voor de hand dat wij de elektrische rijders onder onze bezoekers en onze inwoners zo goed mogelijk willen faciliteren. De samenwerking met Fastned is dan ook een opportuniteit.”

Schepen van Mobiliteit, Koen Meersseman: “Het aantal elektrische voertuigen stijgt ook in onze gemeente op een snel tempo. Het gemeentebestuur stelt in een concessie de ruimte ter beschikking om de opgelegde doelstelling rond elektrisch laden te behalen. We zijn trots deze belangrijke speler een plaats te kunnen geven in Zonnebeke. Het concept straalt op vele vlakken duurzaamheid uit, en vormt een meerwaarde voor de bedrijfs- en leefomgeving op de Polderhoek in Geluveld.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “Fastned heeft als missie om de transitie naar elektrisch rijden, die nu volop aan de gang is, maar nog steeds in een beginfase zit, te versnellen. Onze laadstations zijn ondertussen de referentie geworden voor betrouwbare, vlot toegankelijke en gebruiksvriendelijke laadinfrastructuur. In combinatie met de dalende aankoopprijzen voor elektrische auto’s, zorgt dit ervoor dat steeds meer mensen elektrisch willen rijden. Zo leveren ze een waardevolle bijdrage aan de klimaatdoelstellingen en aan de maatschappij in het algemeen.”

In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1000 locaties in Europa. Fastned werd onlangs uitgeroepen tot beste snellaadbedrijf van België door Chargemap, de toonaangevende app die met meer dan 500.000 oplaadpunten de meeste Europese laadnetwerken dekt.

1 reactie

Ruben Vandenbroucke
Geschreven op 2024-05-21 07:59:17
De laadstations schieten uit de grond, maar men vergeet precies de regio diksmuide, veurne, poperinge. Rij zelf ook elektrisch en dat is blijkbaar een vergeten regio.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.