Home > Gilbert Vancaillie en Lilianne Vergauwen uit Knokke-Heist vierden 65ste huwelijksverjaardag

Gilbert Vancaillie en Lilianne Vergauwen uit Knokke-Heist vierden 65ste huwelijksverjaardag

Geschreven op 13 april 2023 om 11:14 door Mario De Wilde

Gisteren vierden Gilbert Vancaillie en Lilianne Vergauwen hun 65ste huwelijksverjaardag bij hen thuis in de Knokkestraat. Schepen Bert De Brabandere feliciteerde het koppel in naam van het gemeentebestuur en het koningshuis in aanwezigheid van overburen Rik en Judith De Bree en sympathisante Rosa Desloovere. De schepen hield er een korte feestrede en zette beide jubilarissen letterlijk in de bloemetjes. Het echtpaar heeft 2 kinderen: Ria en Sabine. Sabine is kinesiste in Indiana in de USA. Ria werkt als apotheker in Tervuren. Het briljanten paar heeft ondertussen 5 kleinkinderen.

Gilbert en Lilianne groeiden beiden op in Zedelgem en kenden elkaar dus reeds van in hun jeugdjaren. Lilianne was opvoedster in Oostduinkerke. Haar broer kwam met de scooter naar de zee in Oostduinkerke en bracht Gilbert mee. Daarna stuurde Gilbert haar een romantische liefdesbrief om haar beter te leren kennen. Het amoureuze opstelletje maakte blijkbaar indruk want de klik kwam er meteen…

Lilianne liep school in Brugge en volgde daarna een opleiding opvoedster in Tervuren. Haar eerste stage deed ze in Mons en daarna in het dorpje Dongelberg in Waals-Brabant waar ze nadien bleef werken. Gilbert is onderwijzer geweest in het Sint-Bernardusinstituut, de huidige Margaretaschool in de Sportlaan. Hij gaat er nog altijd prat op dat hij begin de jaren ‘70 klassen met vaak meer dan 40 bengels perfect onder de knoet kon houden. Hij beschikte dan ook over een klok van een stem die hij niet alleen op school maar ook in het kerkkoor liet weergalmen. Gilbert was ook een uitstekend voetballer en trainde o.a. ploegen van KFC Heist en Sluis. Als jongeman zat hij in tal van culturele en sportverenigingen waardoor er ook heel veel volk aanwezig was op hun huwelijk op 12 april 1958. In 2007 werd hij op voordracht van Volksontwikkeling in het Cultuurcentrum Scharpoord bekroond tot Cultuurdrager. De trofee naar een ontwerp van Nic Billio prijkt nog altijd op een ereplaats in de woonkamer. Lilianne heeft geen specifieke hobby’s maar leest wel graag. Het Nieuws van West-Vlaanderen wenst Gilbert en Lilianne nog veel aangename en gezonde jaren samen!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.