Home > Gif Mo Chette strijkt in Sint-Kruis neer met comedyavond ten voordele van Think Pink

Gif Mo Chette strijkt in Sint-Kruis neer met comedyavond ten voordele van Think Pink

Geschreven op 7 mei 2024 om 07:20 door Mario De Wilde

Aanstaande vrijdagavond 10 mei nodigt VZW Gif Mo Chette iedereen uit voor een avond vol humor en entertainment in het gemeenschapshuis van Sint-Kruis. Deze unieke comedyavond biedt een platform voor jonge, opkomende talenten, met een speciale focus op West-Vlaamse artiesten. Beter nog, de opkomst van de avond gaat naar het goede doel.
VZW Gif Mo Chette
De organisatoren achter de comedy night zijn VZW Gif Mo Chette: een collectief van drie jonge neven, afkomstig uit en rond Brugge, die zich inzetten voor het promoten van jong talent en het creëren van unieke culturele evenementen in de regio. Hervé Perneel is één van de drijvende krachten achter de VZW: “Het algemeen doel van Gif Mo Chette is om mensen van in en rond Brugge samen te brengen om van lokaal talent te genieten. Waar het kan, koppelen we daar ook graag een goed doel aan. Met de comedyavond hopen we dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Zowel de bezoekers als de artiesten, dan zijn wij zelf ook tevreden.”
Talent uit eigen streek
Gif Mo Chette wist twee sprankelende performances te strikken voor vrijdagavond: Mohsin Abbas en Kjen Descheemaecker, twee veelbelovende comedians die niet onbekend zijn in het Vlaamse comedylandschap. Mohsin Abbas, afkomstig uit Oostende, zal het publiek trakteren op een exclusieve try-out van zijn debuutshow “Moh?!” die later in het jaar in première gaat. Met zijn kenmerkende humor en pakkende verhalen, variërend van zijn jeugd aan de kust tot zijn avonturen als student in Gent, belooft Mohsin een avond vol herkenning en hilariteit.

Naast Mohsin zal Kjen Descheemaecker het podium betreden, een jonge Ieperling die zijn roots in de beatboxwereld combineert met zijn passie voor stand-upcomedy. Zijn unieke mix van beatbox en humor zorgt voor een onvergetelijke ervaring die het publiek gegarandeerd op het puntje van hun stoel zal houden.
$Opbrengst voor Think Pink
Wie afzakt naar het gemeenschapshuis van Sint-Kruis op vrijdagavond, gunt zichzelf niet alleen een entertainende avond, maar steunt ook meteen het goede doel. Vrijdag gaat de opbrengst namelijk naar Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Schepen Goderis: “Het is echt fantastisch om te zien dat er zoveel jong, organisatorisch enthousiasme is in Brugge. Lachen is gezond, dus een comedy avond zal alleen maar deugd doen. Dat de opbrengst naar Think Pink gaat, maakt het project alleen nog maar mooier. We zijn blij dat we de Jong Ding subsidie aan dit project konden toekennen.”

De comedy night vindt plaats op 10 mei 2024, van 19u tot 23u, in het gemeenschapshuis van Sint-Kruis.

Een ticket kost 10 euro en kan gekocht worden via deze link.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.