Home > Gezondheidscampus Sanapolis haalt Koen Wauters naar Sijsele. En je kan ook zelf meelopen

Gezondheidscampus Sanapolis haalt Koen Wauters naar Sijsele. En je kan ook zelf meelopen

Geschreven op 10 juni 2024 om 10:42 door Mario De Wilde

Op de grens van Sijsele en Maldegem is de prachtige site van het vroegere Sanatorium Elisabeth in volle ontwikkeling. Na de eerste nieuwe functies is er intussen een bruisende dynamiek ontstaan waar gezondheid & maatschappelijke zorg, toerisme en sport & beweging centraal staan. De jongste maanden gingen de eerste realisaties live en op zaterdag 29 juni halen we niemand minder dan Koen Wauters naar onze Gezondheidscampus voor een unieke “backyard run”.

Op zaterdag 29 juni 2024 organiseert Crescendo, in samenwerking met Sanapolis, een 24-uurs loop ten voordele van het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent (KRC). Het evenement, Run4Kaboost, verloopt volgens het ‘Backyard Ultra’ principe waarbij er elk uur een nieuw rondje (6,7km) gelopen wordt door de deelnemers. Wie het langst aan de start verschijnt voor een nieuwe ronde is de winnaar. Loopt er iemand de magische 100 mijl?

Het event vindt plaats op en met behulp van Gezondheidscampus Sanapolis en wordt georganiseerd door Crescendo die met hun Sportmedisch labo gevestigd zijn in dit herbestemde ziekenhuis. Naast hun expertise binnen de geintegreerde gezondheidswetenschappen, sportwetenschappen en begeleiding, hebben ze vooral ook een hart voor het KRC en schenken ze de volledige opbrengst van het evenement integraal aan het KRC ter ondersteuning van hun KABOOST project.

Ook de KRC- peters zetten hun schouders onder dit evenement. Koen Wauters geeft het startschot. Prof. Dr Ruth Van der Looven daagt peter Nono Wauters uit voor een challenge run : Wie zal er het meest aantal rondjes halen ? Iedereen kan, bij wijze van sponsoring een pronostiek indienen of … gewoon zelf meelopen !

Noteer zaterdag 29 juni (en zondag voor de doorzetters)) alvast in je agenda.

Lopen voor het goeie doel

“Deze backyard run staat voor 100% in het teken van een goed doel en vindt plaats onder de naam Run4Kaboost” zegt Luc Verhulst. “De volledige opbrengt gaat naar het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Dit event is opgezet dankzij de samenwerking met test- en sportlabo Crescendo die in Sanapolis gehuisvest zijn en Dr. Ruth Van der Looven van het UZ Gent. Heel wat mensen kennen Ruth Van der Looven als één van de Topdokters uit de serie op TV-zender Vier.”

Ruth Van der Looven: “Voor mij is het echt superbelangrijk dat we geld blijven investeren in de zorg voor de allerjongsten. Als arts én als mens blijf ik van elk patiëntje versteld staan: ze tonen zoveel veerkracht en vechtlust. Er belanden op onze afdeling in het UZ Gent kinderen met een motorische beperking, kinderen met kanker… Heel erge verhalen, ernstige situaties. Maar vaak kunnen net dié kinderen beter overweg met de harde realiteit dan volwassenen. Ze denken, meer dan wij, van dag tot dag. Ze kunnen zich gemakkelijk neerleggen bij de moeilijkste waarheid, zelfs als die betekent dat ze uitbehandeld zijn. Heel specifiek werken we nu met ons KABOOST-project (revalidatieprogramma met aandacht voor fysieke, nutritionele, psycho-emotionele gezondheid) aan een beter welzijn voor kinderen die kanker overleefden. Net daarom is het fijn om aan mensen te vragen om zelf een inspanning (meedoen aan dit sportevent) te doen en op die manier de allerjongsten te helpen in hun strijd voor een goeie gezondheid.”

Iedereen kan meedoen

Je kan op drie manieren meedoen aan Run4Kaboost:

FunRun4Kaboost: 25 EUR en je kiest zelf of je 1, 2, 3 of 4 rondjes meeloopt.

Runner4Kaboost: 65 EUR.

Support4Kaboost Team Ruth: 5 EUR. Je denkt dat Topdokter Ruth Van der Looven het zal halen van Nono Wauters, de zoon van Koen Wauters.

Support4KaboostTeamNono: 5 EUR. Je denkt dat Nono het zal halen van Topdokter Ruth Van der Looven.

Tickets kan je kopen via de facebookpagina van Sanapolis en via deze link 

Kom naar Sanapolis op zaterdag 29/06/2024 en beleef samen met topdokter Ruth Van der Looven en de KRC peters Nono en Koen Wauters een fantastische dag ten voordele van de Kids!

1 reactie

Luc Verhulst
Geschreven op 2024-06-10 10:45:55
Iedereen welkom. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.