Home > Gezocht in Brugge: creatief talent voor Tour Elentrik

Gezocht in Brugge: creatief talent voor Tour Elentrik

Geschreven op 13 januari 2021 om 17:43 door Mario De Wilde

Tour Elentrik is een streetartproject opgestart door Treepack, waarbij oude en grijze nutsvoorzieningskasten worden opgefleurd met een laagje kunst. Elektriciteitskastjes zijn noodzakelijk op het openbaar domein maar vaak vervuilen ze het straatbeeld, trekken ze vandalisme aan of zijn ze een doorn in het oog. Tour Elentrik werd in het leven geroepen om deze kleurloze objecten om te toveren tot een canvas voor lokaal en professioneel talent. Schepen Mathijs Goderis: “Samen met Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen en streetartprojecten, gaan we op zoek naar Brugse creatievelingen die zo’n kastje onder handen willen nemen. Dat er heel wat jong artistiek talent aanwezig is in Brugge, is een feit. Ik wil iedereen dan ook warm maken voor dit streetartproject. Het is een unieke kans om je werk in de openbare ruimte te brengen.”

In het voorjaar gaan alle artiesten samen met jongeren uit de buurt aan de slag om in totaal zo’n 30 kastjes onder handen te nemen. Dat zal gebeuren in de Stationswijk van Zeebrugge en in de Babbaertwijk in Sint-Kruis. Het thema van het project wordt ‘dromen’, iets dat meer dan ooit actueel lijkt te zijn. Schepen Nico Blontrock: “Brugge is een cultuurstad en dat mag je ook zien buiten onze musea. Daarom steun ik dit initiatief van harte. Ik ben ervan overtuigd dat de enthousiaste artiesten de nodige inspiratie zullen vinden in de uitgebreide Brugse kunstcollecties om van de oude, grijze nutskasten iets moois te maken. Het wordt ongetwijfeld een geslaagd huwelijk tussen schoonheid en functionaliteit. Na het gesmaakte The Bridges Street Art Festival deze zomer zal ook dit initiatief de Bruggelingen een kleurrijkere en kunstzinnigere leefomgeving bezorgen.”

Oproep:

Jonge creatievelingen die interesse hebben om in het voorjaar zo’n kastje onder handen te nemen in Zeebrugge of in Sint-Kruis, kunnen de Jeugddienst contacteren via jong.brugge.be/tourelentrik of jeugd@brugge.be. Wie veel goesting maar weinig of geen ervaring heeft, kan zeker ook contact opnemen via bovenstaande contactgegevens. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen wordt een workshop voorzien waarin de basistechnieken uitgelegd worden. Er worden dan ook allerhande tips & tricks aangereikt om meteen mee aan de slag te gaan.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.