Home > Geslaagde infosessie rond de brexit in Veurne

Geslaagde infosessie rond de brexit in Veurne

Geschreven op 15 maart 2019 om 22:39 door Mario De Wilde

Het is na gisteravond niet helemaal duidelijk hoe de brexit precies zal verlopen, maar dat houdt Veurne niet tegen om de ondernemers in de stad zo goed als mogelijk te informeren over de mogelijke gevolgen. Tijdens een druk bijgewoonde infosessie kregen de aanwezigen heel wat tips om zich voor te bereiden. Zo’n veertig ondernemers hadden zich aangemeld om de infosessie bij te wonen. Ze werden niet teleurgesteld, want de sprekers gaven allemaal heel wat bruikbare tips. Anemone Monsieur van Flanders Investment & Trade gaf uitleg over de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, over welke scenario’s er mogelijk zijn en hoe Flanders Investment & Trade een bedrijf daarbij kan helpen. Annie Vanherpe van FOD Financiën zorgde voor duiding bij de gevolgen op vlak van de douaneformaliteiten en hoe de verzending van goederen zou kunnen verlopen. Leonid Guz van Voka West-Vlaanderen gaf aan hoe zijn organisatie voor de nodige ondersteuning kan zorgen. Er was ook het lokale verhaal, want de Veurnse ondernemer Eric Mattheeuws toonde aan hoe zijn transportfirma brexit-proof is geworden.

Brexit-platform

De onduidelijkheid over het verdere verloop van de brexit is erg groot. Daarom zorgt Veurne voor een online-platform, waarop steeds de laatste informatie voor ondenemers zal te vinden zijn. Via www.veurne.be/brexit staan er de nodige documenten die voor de nodige ondersteuning kunnen zorgen.
Quote Jan Verfaillie, schepen van Economie: “Als stadsbestuur wensen wij in te zetten op een aantal actuele topics, met als doel de bedrijfsleiders zoveel als mogelijk te informeren. De infovergadering rond de brexit was de eerste themavergadering.”

Stéphanie Thybaert, deskundige Lokale Economie – Jan Verfaillie, schepen van Economie – Bert Mons, Voka West-Vlaanderen – Peter Roose, burgemeester – Eric Mattheeuws, Mattheeuws Transport – Anemone Monsieurs, Flanders Investment&Trade – Annie Vanherpe, FOD Financiën – Copyright: Walter Carels

Foto Copyright: Walter Carels

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.