Home > Gert De Mangeleer waagt zich nu in Brugge aan ijsjes

Gert De Mangeleer waagt zich nu in Brugge aan ijsjes

Geschreven op 29 juli 2020 om 08:25 door Mario De Wilde

Iceconic is de naam van een nieuw ijsjesmerk dat de signatuur draagt van sterrenchef Gert De Mangeleer. De eerste ICECONIC ijsjes werden vorige week ter gelegenheid van zijn verjaardag door De Mangeleer op ‘t Zand in Brugge gratis uitgedeeld. Eaterie L.E.S.S verhuisde wegens meer 1,5 ruimte naar de Hertog Jan locatie in Zedelgem. In de vrij gekomen ruimte, op ‘t Zand in Brugge, werd nu de eerste Iceconic pop-upstore met het bijhorende ijs geïnstalleerd. Tijdens een corona retraite trok de chef zich terug in zijn foodlab om dit nieuwe verhaal te creëren met als resultaat 5 ijsjes op basis van smaak en beleving. Roomijs in drie basissmaken vanille, yoghurt en passievrucht. Deze worden daarna rijkelijk gedresseerd met toppings, sauzen en ingrediënten van eigen creatie.

Smaakbetovering
De vijf ijsjes waarmee van start gegaan wordt klinken bijzonder verleidelijk met heerlijke namen die een keuze bijna moeilijk maken. Strawberry Fields verbergt de smaken vaan aardbei, cuberdon en citroen. Sticky Peanuts mengt vanille met boterkaramel en pinda. Iets bitterde is de Funky Chocolate die met echte chocoladesaus overgoten is. Magic Maracuja en De smaak en geur van amarena kers, amandel en zure bollen zijn bepalend bij de Poppin’ Cherry. Het toppunt van smaakbeleving zit misschien nog wel bij de Magic Maracuja; zoethout, cola en anijs moeten de naam eer aan doen. Alle ijsjes worden nog voorzien van kleurrijke afwerking om het sterren niveau te benadrukken.

Magisch interieur
Het interieur van de Iceconic pop-upstore is een mix van botanical magic lab en dompelt de bezoeker onder in een magisch emporium van kleur, geur, geluid en “chef created magic ice cream”. Botanical staat voor een lust gevoel aan groene weelde doorheen het hele interieur, de magic komt tot uiting in verrassende elementen van licht, geluid en speciale effectjes, lab tenslotte duikt op in bijzondere ingrediënten en smaken bij de ijsjes.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.