Home > Gerenoveerde Conzettbrug in Brugge opnieuw open voor fietsers en voetgangers

Gerenoveerde Conzettbrug in Brugge opnieuw open voor fietsers en voetgangers

Geschreven op 23 november 2018 om 17:38 door Mario De Wilde

De renovatiewerken aan de Conzettbrug over de Coupure in Brugge zijn klaar. De grondig opgeknapte brug gaat vandaag opnieuw open voor fietsers en voetgangers. “Vlaanderen heeft 150.000 euro geïnvesteerd in een grondige vernieuwing van deze veelgebruikte fietsverbinding”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Zo willen we nog meer Bruggelingen verleiden om wat vaker te kiezen voor de fiets.”
Eind maart startte De Vlaamse Waterweg nv met werken aan de Conzettbrug in Brugge. De stalen constructie van de fietsers- en voetgangersbrug over de Coupure werd afgevoerd naar een atelier voor een grondige renovatie. Ook het houten wegdek werd volledig vernieuwd. Half oktober werd de brug ingevaren en ter plaatse verder afgewerkt.
Vlotte en veilige bediening
Tegelijkertijd werd er ook gewerkt aan de elektromechanische uitrusting om de beweegbare brug in de toekomst vlotter en veiliger te kunnen bedienen. Zo werd er een automatisch vergrendelingssysteem geïnstalleerd op de afsluitpoortjes. De poortjes zelf en de leuningen werden hersteld. In een van de zuilen van de brug werd een nieuw bedieningspaneel geïnstalleerd. Zo wordt de zichtbaarheid op de brug en de omliggende straten tijdens de bediening van de brug sterk verbeterd. Door een probleem met een van de onderaannemers duurde de renovatie langer dan voorzien. De Vlaamse Waterweg nv wil de Bruggelingen dan ook bedanken voor hun geduld tijdens de werken. De kostprijs van de werken bedraagt 150.000 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.