Home > Gentpoort niet langer onderdeel van Musea Brugge

Gentpoort niet langer onderdeel van Musea Brugge

Geschreven op 14 oktober 2019 om 17:17 door Mario De Wilde

Het Brugse Stadsbestuur heeft zopas besloten om de Gentpoort vanaf 1 januari 2020 niet meer uit te baten als een museumlocatie van Musea Brugge. Sinds 2011 maakte de stadspoort deel uit van de museumkoepel “Bruggemuseum”, die als doel had de geschiedenis van de stad over diverse locaties te vertellen. “Nu heeft het volledig gerenoveerde en heringerichte Gruuthusemuseum deze rol grotendeels overgenomen”, vertelt schepen voor cultuur Nico Blontrock.

Onderzoek
“De Gentpoort sprak vooral tot de verbeelding van de Bruggelingen die de locatie intussen al gezien hebben, zodat er nu minder interesse is”, vult zakelijk directeur Jonathan Nowakowski aan.
“De uitbating van veertien stedelijke musea is voor de stad een grote investering op vlak van infrastructuur, uitbating, onderhoud, enz. Om de Gentpoort door een een nieuwe opstelling nieuw leven in te blazen en een kwalitatief bezoek te garanderen, waren belangrijke ingrepen nodig, waarvoor de keuze nu gemaakt is om geen extra-middelen vrij te maken”, aldus nog Schepen Blontrock.

Toekomst
Naar analogie met de Kruispoort en de Ezelpoort worden de mogelijkheden bekeken om ook de Gentpoort ter beschikking te stellen van Brugse verenigingen. Het is eveneens de bedoeling om de locatie nog open te stellen, bijvoorbeeld tijdens Open Monumentendag of tijdens het Erfgoedweekend, enz.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.