Home > Geniet eens liggend van een concert. Exclusief ligconcert in Talbot House Poperinge

Geniet eens liggend van een concert. Exclusief ligconcert in Talbot House Poperinge

Geschreven op 9 maart 2023 om 07:22 door Mario De Wilde

Vanop een matje en onder een dekentje genieten van een neoklassiek pianoconcert is op zich al een onvergetelijke gebeurtenis. Als dat exclusieve ligconcert dan ook nog eens plaatsvindt in de concert hall van het Talbot House, voegt dat er een diepe dimensie aan toe. “Bedoeling is om via de muziek een moment van persoonlijke verstilling te ervaren. En vanuit die vibe tot rust te komen”, legt Liezelot Debyser van Rustpunt in Watou, dat het concert organiseert, uit. Sinds kort kan je niet alleen naar haar instituut komen voor huidverzorging, maar ook voor ontspanning. Verschillende soorten massages, relaxatietherapie, yoga, workshops en retreats. “Door de vele lockdown ben ik me gaan verdiepen in persoonlijke groei en relaxatie” vertelt ze. “Dat is zo levens veranderd geweest voor mij dat ik die kennis en ervaring op nieuwe manieren tot bij mensen wil brengen. Dit ligconcert is zo’n vorm. Ik geloof sterk dat we individueel of samen meer verbindende en verstillende momenten moeten inbouwen in ons leven.”

Vanavond 9 maart laat componist-pianist Mattias Devriendt de aanwezigen een uur lang wegdromen in het Talbot House. Wie luistert, ligt – en dat is meer dan een gimmick.
“Bij een ligconcert valt het visuele voor een stuk weg. Er ontstaat tijd en ruimte om na te denken over de plek waarin je je bevindt, maar ook om tot rust en tot jezelf te komen” legt Mattias Devriendt uit. Hij speelde al ligconcerten op het strand, in kerken en kapellen, in bedrijven en in huiskamers, maar ook voor bijzondere doelgroepen. “Maandelijks speel ik in Wetteren en Aalter bijvoorbeeld voor volwassenen met autisme en ADHD. Ook bij hen zijn de reacties eigenlijk uitsluitend positief. Het is nu eenmaal heel laagdrempelig allemaal. Een uurtje tijd nemen om te liggen en te luisteren, doet echt deugd.”
Foto: Mattias Devriendt

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.