Home > Gemeentelijke basisschool De Regenboog Geluveld start met boekenuitleenkast

Gemeentelijke basisschool De Regenboog Geluveld start met boekenuitleenkast

Geschreven op 30 juni 2021 om 09:09 door Mario De Wilde

Het voorbije schooljaar stond in gemeentelijke bassischool De Regenboog van Geluveld  het thema lezen centraal. Onder de noemer ‘Lang zullen we lezen’ organiseerden de leerkrachten heel wat leesbevorderende activiteiten. Afsluiten doen ze in stijl, met de lancering van een boekenuitleenkast. In Geluveld willen ze hun leerlingen meer laten lezen. Het idee erachter is simpel. Wanneer kinderen regelmatig een stukje lezen, krijgen ze het beter onder de knie. Hoe vlotter ze door de tekst scrollen, hoe meer plezier! En plezier, daar draait het om.

De kinderen kregen leuke cartoons, mopjes of gedichten te zien op de speelplaats. Als ze dat wilden, mochten ze bovendien tijdens de speeltijd eerder naar binnen om te lezen. Niet enkel de vrije momenten, maar ook de lessen focusten extra op taal. Zo
reserveerde elke klas op vrijdag 25 leesminuutjes extra: voorlezen, zelf lezen, tutorlezen, voor-koor-doorlezen, online voorlezen,…Heel wat varianten passeerden de revue.
Niet enkel de leerlingen kregen leesmateriaal voorgeschoteld, ook de ouders konden meegenieten van spreuken aan de schoolpoort.

De school blikt alvast tevreden terug en wil het boekenjaar daarom afsluiten in stijl, met de lancering van een boekenuitleenkast voor het kleuter én een voor het lager. Aan de schoolpoort kun je voortaan je boeken en strips ruilen. Heb je zelf thuis heel wat leesmateriaal liggen dat al door alle gezinsleden werd verslonden? Tijd voor nieuw voer! Laat jouw boeken achter en neem mee wat jou interesseert. Ruil zo vaak je wilt met prentenboeken, romans, strips, kinderboeken,… Alles kan en mag, zolang Geluveld maar mee op de kar springt en vaker gaat lezen.

Ondertussen telt onze gemeente al drie boekenruilkasten in evenveel verschillende deelgemeentes (Geluveld, Zonnebeke en Beselare). De oproep die bibliotheek De Letterschuur begin maart in het infomagazine lanceerde, werd dus opgepikt. Het aanbod breidt uit! Heb je een hart voor boeken en woon je in Zandvoorde of Passendale? Misschien kan de bib je op weg helpen om ook in jouw deelgemeente een boekenruilkast te installeren. In Geluveld zijn ze er alvast trots op.
Boekenruilkast Geluveld
Schoolpoorten GBS De Regenboog, Geluveldplaats 7a & Zandvoordestraat 1
Boekenruilkast Zonnebeke
Zonneland, de tuin voor iedereen (bereikbaar langs het fietspad in de IJzerweg)
Boekenruilkast Beselare
Geluwestraat 40

Foto copyright gemeente Zonnebeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.