Home > Gemeentebestuur Knokke-Heist koopt zelf het treinstation Heist voor € 675.000 aan

Gemeentebestuur Knokke-Heist koopt zelf het treinstation Heist voor € 675.000 aan

Geschreven op 29 augustus 2022 om 15:10 door Mario De Wilde

Op 11 maart 2022 werd het gemeentebestuur van Knokke-Heist officieel op de hoogte gebracht dat het stationsgebouw van Heist via een openbare marktconsultatie verkocht zou worden. De minimumprijs was vastgesteld op 643.000 euro. Na 3 biedingsrondes heeft de NMBS-directie het hoogste bod van Knokke-Heist ten bedrage van 675.000 euro definitief aanvaard waardoor het gemeentebestuur van Knokke-Heist de nieuwe eigenaar wordt van het gebouw.

Er moet nu nog met de NMBS een onderhandse verkoopsovereenkomst opgesteld worden die daarna ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Na het afsluiten van de onderhandse verkoopsovereenkomst zal de authentieke akte binnen een termijn van 4 maanden verleden worden door het Federaal Comité tot Aankoop in Brussel.

Ondertussen kan het gemeentebestuur al nadenken over de nieuwe bestemming(en) van het gebouw. Naar functies zijn verschillende scenario’s lopende die verder dienen uitgewerkt te worden: café, in- en outdoor skate voor jeugd, kantoren voor wijkpolitie, preventiedienst, andere vormen van all-weather infrastructuur, co-working, logies voor jeugd of personeel horeca… De verschillende denkpistes moeten nog grondig bestudeerd worden en uiteraard ook de investeringen om het gebouw te renoveren en aan te passen aan de nieuwe functies.

“In combinatie met de feestzaal Ravelingen, het nieuwe geplande jeugdcentrum aan de overkant van de spoorlijn, de gerenoveerde schuur van ‘t Boerenhof en het nieuwe Koudekerkepark vormde het stationsgebouw nog onze missing link om het plaatje volledig te maken” zegt burgemeester Piet De Groote. Op de site van het voormalige Koudekerke willen we een nieuwe recreatieve zone creëren die het sociaal-culturele en sportieve gemeenschapsleven van Heist een nieuwe boost geeft. Het treinstation zal daarin een heel centrale rol spelen”, aldus onze burgervader.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.