Home > Gemeentebestuur en Unizo Wielsbeke brachten ondernemers bedrijven- en dienstenzone Lobeek samen

Gemeentebestuur en Unizo Wielsbeke brachten ondernemers bedrijven- en dienstenzone Lobeek samen

Geschreven op 4 juni 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

WVI, het gemeentebestuur en Unizo Wielsbeke brachten afgelopen weekend de ondernemers van de bedrijven- en dienstenzone Lobeek samen. “Exact 5 jaar geleden mochten we de eerste ondernemers gelukkig maken met een bedrijfsperceel”, gaat Geert Sanders, algemeen directeur WVI, van start. “Hoog tijd om elkaar beter te leren kennen. En waar kan dat beter dan bij Brasserie Mauritz op de site zelf.”
De bedrijven- en dienstenzone creëert netto 5 ha extra ruimte om te ondernemen en vormt een geleidelijke overgang tussen de zone voor grootschalige bedrijven ten zuiden van de N382 en de woonkern van Wielsbeke. “De naam geeft het zelf aan”, zegt Geert Sanders. “Op deze zone zijn meer activiteiten mogelijk dan op de traditionele bedrijventerreinen in de omgeving. Denk aan kantoren, diensten en op handel gerichte kleinschalige bedrijvigheid zoals Brasserie Mauritz. Zo waren de commercieel interessante zichtlocaties langs de Expresweg (N382) in een mum van tijd verkocht.”

Vandaag zijn reeds 13 bedrijfspercelen uitgegeven met afmetingen van 1.500 m² tot 4.000 m².”
Met de realisatie van het terrein hebben WVI en de gemeente Wielsbeke een kader gecreëerd waarbinnen individuele bedrijven zich op een kwalitatieve en duurzame wijze kunnen vestigen en verder ontwikkelen, maar we leggen aan de ondernemers zelf ook hoge eisen op het vlak van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Het resultaat mag gezien worden. Zo beschikken de nieuwe bedrijfsgebouwen een voor een over een kwalitatieve architectuur, zijn ze afgestemd op de bezoekersgerichte functie van het bedrijventerrein en maken ze optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.”

Burgemeester Jan Stevens: “Als lokaal bestuur willen we onze ondernemers ondersteunen op verschillende domeinen. Ook in hun zoektocht naar een nieuwe passende bedrijfslocatie. Met de realisatie van Lobeek komen we hier samen met WVI aan tegemoet.”
“We willen dit op een feestelijke manier doen”, vult Unizo-voorzitter Thomas Neirynck aan. “We kiezen bewust niet voor een zwaar inhoudelijk programma, maar vooral veel ruimte om bij te praten met een hapje en een drankje.”

Al enkele jaren begeleiden we onze lokale besturen in de omschakeling naar (meer) klimaatbestendige bedrijventerreinen”, legt Geert Sanders uit. “Zo verbruiken alle bedrijven 100% groene energie, wordt het onderhoud (waartoe de bedrijven een financiële bijdrage leveren) en het beheer van de openbare groenzones nauwgezet opgevolgd door de WVI-terreinbeheerders en is er ruimte voor groen en water waarbij het collectief waterbufferbekken geïntegreerd werd in de groenzone. Zo werd de beschikbare ruimte nog efficiënter benut, is het technisch eenvoudiger om deze te onderhouden en wordt een visuele meerwaarde gecreëerd. Tot slot kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de slimme fietsdoorsteken naar de omliggende woonstraten.”

Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor hun activiteiten, kunnen vrijblijvend contact opnemen via ondernemen@wvi.be of via 050 36 71 71. Het aanbod kan ook digitaal geraadpleegd worden via www.wvi.be/ondernemer/aanbod.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.