Home > Geluwe treurt. Eeuwenoude beuk aan de kerk is ziek en moet gerooid worden

Geluwe treurt. Eeuwenoude beuk aan de kerk is ziek en moet gerooid worden

Geschreven op 11 juli 2022 om 14:53 door Mario De Wilde

Een boomverzorger onderwierp de beuk aan de kerk in Geluwe aan een grondige inspectie. Het verslag is helaas weinig hoopgevend: de beuk is bijna volledig afgestorven en maakt al twee jaar geen nieuw shot meer aan. Drie jaar geleden werd voor het eerst reuzezwam waargenomen en deze schimmel heeft de wortel zodanig aangetast dat de beuk bladeren verliest.
De laatste twee jaar werd de reuzezwam bestreden maar helaas kon dit niet meer baten. “Meer dan 10 jaar geleden is een bevloeiingssysteem geïnstalleerd aan de boom. De beuk zag toen af van de droogte. Zo hebben we de boom toch nog 10 jaar kunnen redden. Die reuzezwam in de stam gaf echter de doodsteek.”, aldus schepen Bercy Slegers.
Volgens de boomverzorger kan er niets meer gedaan worden voor de beuk. Omwille van veiligheidsredenen zal de boom dan ook gerooid worden. We starten de procedure tot aanvraag van een kapvergunning. Ondertussen bekijken ze in Geluwe welke boom er in de plaats kan komen. Deze plek vraagt om een monumentale boom. Wie suggesties heeft, mag deze bezorgen via info@wervik.be. Ook de boomverzorger helpt ons graag een handje met de keuze.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.