Home > Geike als voorprogramma voor Novastar op vrijdag 17 januari in Brugge

Geike als voorprogramma voor Novastar op vrijdag 17 januari in Brugge

Geschreven op 2 december 2019 om 15:50 door Mario De Wilde

Op vrijdag 17 januari 2020 ontvangt Cultuurcentrum Brugge Novastar met de intieme, pure concertreeks Word’s Out Tour. “Niemand minder dan de Belgische zangeres Geike sluit aan als voorprogramma en extra verrassing voor de jarige Koninklijke Stadsschouwburg”, kondigt schepen van Cultuur Nico Blontrock aan. Met de singles Holly, Cruel Heart en Word’s Out van zijn recente album In The Cold Light Of Monday uit 2018, bewijst Joost Zweegers dat Novastar opnieuw in grote doen is. Na een uitgebreide clubtour en festivalzomer met band keert Novastar dit voorjaar terug naar de essentie.

Geike als voorprogramma Novastar

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands – en met succes. Het nummer brak het ene record na het andere. Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat geraakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat: een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau dat uitkwam in oktober 2019.

Novastar + Geike, vrijdag 17 januari 2020, 20.00 uur, Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge. Tickets:: 30 – 27 – 21 – 15 euro

Cultuurcentrum Brugge, Sint-Jakobstraat 20, 8000 Brugge, www.ccbrugge.be/novastar • 050 44 30 60 • In&Uit Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.