Home > Geen West-Vlaamse bekerfinalist in Croky Cup na verlies van Essevee op KV Mechelen: 1-0

Geschreven op 1 maart 2023 om 08:07 door Mario De Wilde

Na een 1-2 thuisnederlaag ging Essevee gisteravond op bezoek bij KV Mechelen volop voor de overwinning en een plaatsje in de bekerfinale. Na een vroege uitsluiting van Ciranni slaagden de Boeren er niet in om te winnen. Het bekerduel eindigde op 1-0 in het voordeel van Malinwa. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je hier.

Het is de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begint. Al in de eerste minuut kan Storm uithalen op doel. Zijn poging vormt geen probleem voor Bossut. Essevee wordt meteen wakker geschud. Na 10 minuten steken onze Boeren voor het eerst hun neus aan het venster. In een snelle omschakeling stuurt Fadera Vossen de diepte in. Hij brengt de bal strak voor doel, maar er is geen Waregems been in de buurt om de bal tegen de netten te duwen.

Het is vooral Malinwa dat het heft in handen neemt. In het eerste kwartier van de wedstrijd komt het gevaar bij Mechelen vooral vanop de linkerflank. Gelukkig voor Essevee kan Storm niemand bereiken met zijn voorzetten. Na 25 minuten is er dan eindelijk de eerste grote kans van de wedstrijd. Na geklungel in de Waregemse defensie, ingeleid door balverlies van Rommens, komt de bal voor de voeten van Van Hoorenbeeck. Hij komt oog in oog met Bossut, maar knalt de bal hoog in de tribunes. Essevee komt goed weg.

Vijf minuten later is er nog eens dreiging van Essevee. Een mislukte voorzet van Fadera komt met een gelukje bij Vossen. Hij aarzelt niet en neemt de botsende bal vol op de slof. Zijn heerlijke poging wordt gestopt door Coucke. In de rebound komt Ndour alleen voor doel, maar hij vergeet af te werken.

Het eerste halfuur is net verstreken wanneer Ciranni een tegenaanval van Mechelen afbreekt met een stevige tackle. Van Driessche geeft eerst geel, maar na tussenkomst van de VAR wordt het een rode kaart. Essevee moet de rest van de wedstrijd met z’n tienen verder.

Op slag van rust staat Hairemans achter de bal voor een vrije trap. Zijn voorzet komt voor de voeten van Wouters. Zijn poging zoeft voorbij het doel van Bossut. Dat is ook meteen het laatste wapenfeit van een eerste helft waarin Mechelen de betere ploeg was.

Essevee weet dat het moet scoren om verlengingen in de wacht te slepen. Na vijf minuten in de tweede helft komt Vossen dicht bij de voorsprong. Hij ziet zijn kopbal naast het doel van Coucke verdwijnen. Na de kopbalkans van Vossen valt er in de tweede helft weinig te beleven. Mechelen lijkt tevreden met een gelijkspel, terwijl Essevee met een man minder niet echt gevaarlijk kan zijn. Na 70 minuten voetballen eindelijk nog eens opschudding. Van Hecke legt af voor Verstraete. Hij krult de bal naar de verste hoek, maar Bossut zweeft zijn poging in hoekschop.

Enkele minuten later is het wel prijs voor de Kakkers. Mrabti vindt Bates aan de tweede paal met een gemeten voorzet. Hij aarzelt niet en duwt de 1-0 tegen de netten. Essevee moet nu al twee keer scoren om de verlengingen te halen.

Mechelen wil de match doodmaken en komt enkele minuten later weer dreigen. Hairemans ziet zijn afgeweken schot op de lat stranden. In de herneming redt Bossut de poging van Ngoy van de lijn met een goede reflex.

Essevee kan geen vuist meer maken en de wedstrijd eindigt op 1-0. Geen bekerfinale voor onze Boeren dus. Ondanks het verlies kon Essevee opnieuw rekenen op heel wat meegereisde supporters.