Home > Geen wekelijkse markt vandaag in Wervik en dat om diverse redenen

Geen wekelijkse markt vandaag in Wervik en dat om diverse redenen

Geschreven op 12 augustus 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Wervik besliste om deze week via de dienst feestelijkheden nog eens een bevraging te doen bij de marktkramers zelf omtrent het al dan niet doorgaan van de wekelijkse markt op vrijdag 19 augustus. Na het contacteren van iedereen gaven slechts acht marktkramers aan dat ze aanwezig wilden/konden zijn op deze markt, vier marktkramers konden niet worden bereikt (onder meer omdat ze met vakantie zijn), twaalf marktkramers gaven aan ze geen standplaats wensten op een eventuele markt vandaag 19 augustus.
Deze twaalf gaven hiervoor diverse redenen aan : reeds gepland verlof – marktkramers die sowieso maar tweewekelijks komen – vrees voor weinig bezoekers (beperkte mobiliteit, weinig marktkramen, ….) Diverse marktkramers hebben trouwens reeds aan hun vaste bezoekers meegedeeld dat er op 19 augustus geen markt zal zijn.
Het college heeft bijgevolg beslist om in Wervik geen markt te laten doorgaan op vrijdag 19 augustus.
Waarom is een markt op vrijdag 19 augustus niet evident ?
• Het Sint-Maartensplein en de omliggende straten zijn volledig afgesloten. Dit voor de opbouw van de zomerkermis en Rock op het Plein. Omwille van de veiligheid is alle circulatie vanaf de Leiestraat en op en rond het Sint-Maartensplein niet evident. De doorgang via het centrum naar Oosthove is dus volledig afgesloten. Men kan er wel te voet of met de fiets door, maar zeker niet met de auto of met zwaar verkeer. Er worden ook specifieke geluids- en elektriciteitskabels gelegd in functie van de optredens.
• Er zouden heel wat extra mobiliteitsmaatregelen nodig zijn : Oosthove is enkel bereikbaar via de Speiestraat, wegrijden kan enkel via de Grauwe Zustersstraat.
• Indien er marktkramen zouden verhuizen van het Sint-Maartensplein (volledig ingenomen voor Rock op het Plein) naar Oosthove, zouden er op Oosthove extra elektriciteitsvoorzieningen nodig zijn. Deze zijn er evenwel niet.
• De voorbereidingen voor de events op Oosthove starten eveneens op vrijdag.
• Andere jaren staat de markt op de vrijdag van de kermis in de Emiel Gellyncklaan. Door de werken op Steenakker staat de kermis nu evenwel in de Gellyncklaan opgesteld. Andere locaties gaan opzoeken in Wervik is niet evident, aangezien er geen elektriciteitsvoorzieningen zijn om de markt daar te kunnen laten doorgaan.
Later in augustus gaat de vrijdagmarkt uiteraard wel nog door op de vrijdag 26 augustus, dit op de gebruikelijke locaties : Oosthove en het Sint-Maartensplein.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.