Home > Geen Sterrenstoet en Zangfeest op oudejaarsavond voor Brugge

Geen Sterrenstoet en Zangfeest op oudejaarsavond voor Brugge

Geschreven op 26 oktober 2020 om 17:46 door Mario De Wilde

De huidige evolutie van corona maakt duidelijk dat het niet haalbaar is de Sterrenstoet 2020 te laten doorgaan. ‘Veel mensen samenbrengen, kostuums passen, met de bussen geld ophalen voor het goed doel…, helaas is dit alles niet verantwoord in tijden waarin gezondheid voorop staat ’ zegt voorzitter Erwin De Jonghe. Het zangfeest Brugge Feest op oudejaarsavond op ’t Zand, eveneens een organisatie van het Comité voor Initiatief Brugge, zal evenmin plaatsvinden. Een alternatieve manier om toch wat sfeer en warmte bij te dragen, wordt onderzocht op haalbaarheid.

Met het schrappen van de Sterrenstoet sneuvelt (tijdelijk!) een klein, maar sympathiek monument in de wereld van Brugse stoeten. Sinds halverwege de jaren dertig van de vorige eeuw – en enkel onderbroken tijdens de oorlogsjaren –  trekt de Sterrenstoet rond de kerstperiode door de Brugse straten. De stoet brengt het kerstverhaal op een volkse manier en tegelijkertijd halen bussenschudders  geld op voor kansarmen. Dit jaar kan de stoet niet doorgaan omdat het onmogelijk is de veiligheid te garanderen. Het is dus uitkijken naar 2021 voor een volgende editie.

 Ook geen Brugge Feest

De taferelen van duizenden zingende, verbroederende mensen die elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar staan op het netvlies van veel Bruggelingen gebrand. Samen een nieuw jaar inzetten is hartverwarmend, maar de overgang van 2020 naar 2021 zal niet op deze manier gevierd kunnen worden. ‘Brugge Feest kan dit jaar onmogelijk plaatsvinden’, zegt Erwin De Jonghe, voorzitter van het Comité voor Initiatief: ‘ Zonder iets te kunnen beloven of ons ergens op vast te pinnen, kan ik wel meegeven dat we momenteel onderzoeken of we toch nog met een feestelijk accent kunnen bijdragen aan de inspanningen van Stad Brugge om tijdens het jaareinde de verbinding tussen Bruggelingen warm te houden.’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.