Home > Geanimeerd nieuwjaarsontbijt voor CD&V Waregem

Geanimeerd nieuwjaarsontbijt voor CD&V Waregem

Geschreven op 10 februari 2020 om 10:46 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse traditie was er afgelopen weekeinde het nieuwjaarsontbijt voor het bestuur van CD&V Waregem. Zoals het bij een echt nieuwjaarsmoment paste, werd even terug geblikt op het voorbije jaar. Het eerste jaar van de nieuwe lokale legislatuur bracht verschillende nieuwe mandatarissen naar de gemeenteraad en bijzonder comité, een ambitieus Meerjarenplan voor de stad Waregem werd voorgesteld met 100 miljoen euro aan investeringen en nieuwe voorzitters voor de verschillende CD&V afdelingen in Waregem werden verkozen.. Al was het hoogtepunt voor CD&V Waregem het afgelopen jaar de dag waarop Kurt Vanryckeghem, burgemeester van de stad, verkozen werd voor het Vlaams parlement. “We hebben als ploeg Kurt voor de volle 100% gesteund, het deed deugd te zien dat ook veel andere mensen in hem als parlementslid geloven.”

In 2020 en de komende jaren zal men er als CD&V Waregem weer staan. De partij is onder leiding van onze burgemeester en schepenen, mede door een aantal nieuwe gezichten in het bureau en in de verschillende raden, klaar voor de toekomst, maar attent blijven is de boodschap met een actievere oppositie van de voorbije legislaturen, aldus het bestuur. Bart Debels, voorzitter CD&V Waregem: “We moeten mee zijn met onze tijd en dit proberen we ook door een up to date website, maandelijkse nieuwsbrieven en actief te zijn op sociale media. Ik noem niet graag namen omdat dit delicaat is maar niemand zal bezwaar hebben dat ik voor dit vele werk, huidig fractieleider en gemeenteraadslid Margot Desmet hiervoor speciaal wil bedanken.
Als lokale afdeling hebben we ook enkele acties/activiteiten gepland, ik som er enkele op :
-op 14 maart uitdelen van een bloemetje op de containerparken in Sint-Eloois-Vijve en Beveren-Leie aan de bezoekers als bedanking voor hun milieubewust sorteren
-CD&V jongeren onder leiding van voorzitster Marie-Charlotte Schurmans organiseren op 4 juli 2020 een rommelmarkt op de Zuidboulevard
-de CD&V senioren onder leiding van voorzitter Willy Benoit plannen op geregelde basis activiteiten; in de nabije toekomst meerbepaald op 24 maart een infosessie over erfrecht en op 11 juni gaan de senioren op bezoek in het Vlaams Parlement

U ziet het, het zal een druk jaar worden. Ondertussen kijkt de lokale afdeling ook uit naar de nieuwe wind die door de partij nationaal zal waaien. CD&V wil opnieuw dicht bij de mensen staan, we zullen daar als lokale afdeling zeker ons steentje bij bijdragen.  Maar 2019 was ook het jaar van de verkiezing van een nieuwe provinciaal voorzitter voor CD&V. Het is dan ook een groot genoegen om Kris Declercq,; burgemeester van Roeselare, en nieuw verkozen voorzitter CD&V West-Vlaanderen in ons midden te hebben.”

foto 1 : Bart Debels (voorzitter CD&V Waregem), Kris Declercq (provinciaal voorzitter CD&V West-Vlaanderen), Kurt Vanryckeghem (burgemeester Stad Waregem en vlaams parlementslid)

foto 2 : idem plus alle leden van het CD&V partijbureau : Marie-Charlotte Schurmans (voorzitter CD&V-jongeren, Wily Benoit (voorzitter CD&V senioren), Ann Vanheusden (voorzitter vrouw en maatschappij), Margot Desmet (fractieleider), Jan Degraeve, Kathleen Ravelingien en Veronique Amez.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.