Home > GBS Klavertje Vier Esen (Diksmuide) wuifde gisteren meester Jan uit

GBS Klavertje Vier Esen (Diksmuide) wuifde gisteren meester Jan uit

Geschreven op 30 april 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

De gemeentelijke basisschool Klavertje Vier Esen wuifde op vrijdag 29 april ‘hun’ meester Jan (Vercruysse) uit. Na een carrière van meer dan veertig jaar in dezelfde school, mag hij nu van z’n pensioen genieten. Heel het dorp werd betrokken bij het afscheid van deze geëngageerde Esenaar. Meester Jan begon in 1981 met lesgeven in het eerste en tweede leerjaar van wat toen nog een jongensschool was, waar hij overigens zelf ook school had gelopen. Bij de omvorming naar gemengd onderwijs, nam hij het zesde leerjaar tot het einde van zijn loopbaan voor z’n rekening.

Dag vol verrassingen
Gisteren was Jans laatste werkdag en op deze speciale dag werd hij uitgebreid gevierd. Na een uitgebreid ontbijt reed een cabrio meester Jan binnen op de speelplaats, waar alle leerlingen en collega’s hem met veel enthousiasme ontvingen. Nadien wachtte hem nog een dag vol verrassingen met onder meer een frietjestraktaat én een feest waar collega’s, vrienden, oud-leerlingen én alle inwoners van Esen op waren uitgenodigd.

Verbonden met het dorp
Jan is immers meer dan ‘meester’ alleen. Als zaalverantwoordelijke van OC Ingelram, het ontmoetingscentrum dat zich bij de school bevindt, is hij sterk verbonden met het dorp en de lokale verenigingen. Hij is zelf trouwens ook nog lid van de recreatieve volleybalclub ESVO. Jan verdwijnt dus zeker niet uit het Esense (verenigings)leven.

Foto: helemaal links staat schepen voor Onderwijs Marc De Keyrel die samen met eerste schepen Marc Deprez (vierde van links) Jan kwam uitwuiven. Directeur van Klavertje vier Anneleen Becu zie je als zesde (volwassene) van links. Jan zelf zit samen met zijn vrouw Lieve op de auto.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.