Home > GBS De Wegwijzer uit Wakken steunt ‘Alle beetjes helpen’ met opbrengst acties ‘Warmste week’

GBS De Wegwijzer uit Wakken steunt ‘Alle beetjes helpen’ met opbrengst acties ‘Warmste week’

Geschreven op 14 maart 2023 om 07:52 door Mario De Wilde

Vorige vrijdag brachten Juf Lieselot (directie) en enkele leerlingen van de gemeentelijke basisschool (GBS) De Wegwijzer uit Wakken een berg voedingswaren, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen naar de voedselbank ‘Alle beetjes helpen’ in Het Sociaal Huis Wegwijs. Ze kochten alle producten met het geld dat ze inzamelden met hun hartverwarmende acties tijdens de ‘Warmste week’ in december.
Vele acties zorgen voor een mooie opbrengst
In de week voor de kerstvakantie verkochten de leerlingen en de leerkrachten van de GBS De Wegwijzer van Wakken wafels, verse zelfgemaakte soep, appelsap en cava. De kinderen konden hengelen aan de visput en de verkoop van zelfgemaakte knutselwerkjes zorgde voor een extra centje.
Bijdrage aan de voedselbank
Met de mooie opbrengst van al deze acties kocht De Wegwijzer heel wat goederen die juf Lieselot en een groepje leerlingen vorige vrijdag kwamen overhandigen aan de voedselbank in Dentergem. Bart De Keukeleire, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst, gaf hen wat uitleg over de werking van de voedselbank en wat er nu met hun opbrengst zal gebeuren.
Armoede is geen ver-van-mijn-bedshow
De leerlingen waren blij dat ze een steentje konden bijdragen voor Dentergemse gezinnen of alleenstaanden die het wat moeilijker hebben. Niet iedereen kan het hoofd mooi boven water houden in deze tijden met hoge energiekosten en sterk stijgende huurprijzen. Het Sociaal Huis en de voedselbank ‘Alle beetjes helpen’ bedanken de leerlingen en de leerkrachten van harte voor hun steun. Foto: gemeente Dentergem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.