Home > GAS-boetes voor ontblote bovenlijven, sluikstorten, luidruchtige auto’s en wassen in fonteinen in Knokke

GAS-boetes voor ontblote bovenlijven, sluikstorten, luidruchtige auto’s en wassen in fonteinen in Knokke

Geschreven op 10 augustus 2022 om 09:34 door Mario De Wilde

Het schitterende strandweer blijft maar aanhouden en met de voorspelde hittegolf vanaf woensdag 10 augustus zal de toeloop van mensen die aan onze kust verkoeling zoeken, alleen maar groter worden. In het verleden gingen dergelijke hete temperaturen helaas vaak ook gepaard met overlast. Knokke-Heist draagt waarden als kwaliteit en netheid hoog in het vaandel. Het bestuur waarschuwt dan ook mogelijke onruststokers dat het elke vorm van overlast streng zal aanpakken. Wie zich niet houdt aan de gedragsregels, mag zich aan een proces-verbaal en GAS-boete verwachten. Ontblote bovenlijven, sluikstorten, overdreven snelheid met luidruchtige wagens, andere mensen lastigvallen of je wassen in de openbare fonteinen kan echt niet in Knokke-Heist!

Vuilnisbakken op het strand en zeedijk
Om zwerfvuil op de stranden te vermijden zijn er een 250-tal vuilnisbakken geplaatst. Daarvan vormen er 24 een afvaleiland voor restafval en pmd aan elke redderspost. In de toeristische zone staan nog eens 140 vuilnisbakken van hetzelfde type, waarvan 65 op de zeedijk zelf staan. Dit werd nog uitgebreid met 6 compacterende containers. Het Autonoom Gemeentebedrijf voor StadsOntwikkeling (AGSO) is momenteel ook bezig met de uitrol van 115 nieuwe ondergrondse afvalcontainers met uniforme witte inwerpzuil, verspreid over de hele gemeente. Er zijn daarvan reeds 22 afvallocaties uitgerust met deze nieuwe glascontainers. Op 6 van deze locaties staat daarnaast ook al een restafvalcontainer (tegen betaling van € 2,00). Alle glascontainers, behalve de drive-outs, zijn 7 dagen op 7 toegankelijk, maar worden tussen 22 uur en 8 uur automatisch vergrendeld conform het politiereglement op nachtlawaai. In de drive-outs kan je wel 24u op 24u terecht. Deze bevinden zich in de Bronlaan in Knokke en in de Gustave Van Nieuwenhuysestraat in Heist.

Wees hoffelijk
Net zoals de voorbije 2 jaar pakt Knokke-Heist opnieuw uit met een hoffelijkheidscampagne om mensen erop te wijzen dat ontblote bovenlijven enkel thuishoren op het strand en de dijk. Jobstudenten van de dienst Preventie & Veiligheid delen aan de tram- en bushalte en treinstations flyers uit. Wegmarkeringen in het straatbeeld moeten mensen bewust maken van de city-etiquette in de badplaats.
Ook staan er grote waarschuwingsborden op het strand. Daar staat duidelijk op te lezen dat muziekboxen, hondenpoep en afval niet thuishoren op het strand. Wie zich hieraan niet houdt, krijgt een geldboete van € 350 euro. Wie het riskeert om met ontbloot bovenlijf in de straten te lopen, mag dezelfde som neertellen. Volgens de algemene politieverordening is in de badplaats elke vorm van buurtlawaai (gezang, geroep, muziek,…) dat de openbare rust onnodig verstoort, verboden. Amokmakers zijn dus gewaarschuwd!

Meld problemen rechtstreeks aan de politie
Het gemeentebestuur wijst er de bevolking ten slotte op dat wie verdachte toestanden opmerkt, dit beter meteen meldt aan de politie via T 050 619 619 eerder dan berichten en foto’s op sociale media te posten. Dit laatste kan mogelijk veel discussies op het internet teweegbrengen maar lost het probleem niet op. Een simpel telefoontje naar onze politie resulteert daarentegen in een snelle interventie en kan ertoe bijdragen dat de inbreuk op heterdaad wordt vastgesteld en gesanctioneerd!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.