Home > Gans de maand maart werken door tijdelijke omgevingsaanleg Heldentorens in Heist

Gans de maand maart werken door tijdelijke omgevingsaanleg Heldentorens in Heist

Geschreven op 22 februari 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Projectontwikkelaar SALT en zijn aannemer Eiffage leggen in Heist de laatste hand aan de Heldentorens. De stellingen verdwijnen stap voor stap zodat de verfijnde architectuur van het driedelige torencomplex, ontworpen door het befaamde Rotterdamse bureau Neutelings-Riedijk zich nu elegant aftekent tegen de Heistse skyline. Tegen eind februari zal de buitenafwerking van de Heldentorens gerealiseerd zijn. Er zullen ook een aantal handelszaken in de Heldentorens reeds actief zijn. Vishandel Atelier Depaepe heeft zijn handelsactiviteit recent opgestart in de kleinste torenmodule, en ook het restaurant L’Abbiocco met Italiaans geïnspireerde gerechten is sinds eind december 2023 geopend op het gelijkvloers van de hoogste toren.

Tijdelijke aanleg van openbaar domein rond de torens
In afwachting van de definitieve aanleg van de volledige omgeving, zal de gemeente Knokke-Heist rondom de Heldentorens een tijdelijke aanleg voorzien zodat het openbaar domein en de diverse handelszaken vlot en veilig toegankelijk zijn tot de volgende fase 4 van de doortocht Heist opstart in september 2024. Deze tijdelijke aanleg zal er ook voor zorgen dat tijdens deze fase van de doortocht de handelszaken vlot en veilig toegankelijk blijven. Door deze tijdelijke ingreep zal ook de oversteek voor fietsers en voetgangers over de Elizabetlaan opnieuw mogelijk zijn, naar en van de tramhaltes en richting Graaf d’Ursellaan. De definitieve aanleg rondom de Heldentorens, inclusief de heraanleg van de Knokkestraat en het verleggen/heraanleggen van de tramhaltes volgt dan in fase 4 van de doortocht waarover later nog in detail gecommuniceerd zal worden (voorzien september ’24 tot juni ’25).

Werkzaamheden van 1 tot 29 maart
Aannemer Casteleyn werd aangesteld door de gemeente om deze tijdelijke aanleg te realiseren. De werken starten op vrijdag 1 maart 2024 en alles zal normaal gezien afgewerkt zijn tegen vrijdag 29 maart 2024, vlak voor het paasverlof, uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden. De huidige werfafsluiting rondom de Heldentorens zal nog blijven staan tot vrijdag 29 maart 2024 zodat aannemer Casteleyn de werken voor de tijdelijke aanleg op een veilige manier kan uitvoeren. Mogelijks zal er in de Knokkestraat plaatselijk wat hinder zijn voor het autoverkeer en eventueel plaatselijk parkeerverbod in functie van leveringen voor de tijdelijke aanleg, het leggen van de klinkers, plaatselijk vernieuwen van de asfalt, etc… Het gemeentebestuur vraagt dan ook de werfsignalisatie te respecteren zodat de timing van deze werken niet in het gedrang komt.

Meer info over de doortocht? Je kunt de stand van zaken meevolgen op Bouw project ‘Heldentoren’ | Knokke Heist (knokke-heist.be) en Doortocht Heist | Knokke Heist (knokke-heist.be) of een kijkje nemen op de informatieborden van deze werkzaamheden op het plein de Kinkhoorn, gelegen tussen de Graaf d’ Ursellaan en de Zeedijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.