Home > Gamefestival Playtime 20.22 geopend in de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge

Gamefestival Playtime 20.22 geopend in de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge

Geschreven op 17 september 2022 om 10:28 door Mario De Wilde

Gisteravond ging de derde editie van het gamefestival Playtime van start. Het evenement is dit weekend gratis toegankelijk tot en met morgen zondag 18 september. Tijdens het gamefestival tovert Cultuurcentrum Brugge de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg opnieuw om tot een reusachtige gamehal, vol met verrassende spelinstallaties, indrukwekkende creaties en innovatieve ervaringen. Gaming is kunst en bestaat uit totaalervaringen vol sterke verhalen, geniale muziek en adembenemende architectuur.

Curator Zuraida Buter gaat met haar werk op zoek naar de diepere raakvlakken tussen gaming en andere kunsten. Voor Playtime werkte ze enkele games uit waarbij de focus ligt op inclusiviteit en diversiteit in gaming. Er is in dat kader ook een deel van de vaste collectie retrogames te zien uit het MoMA (Museum of Modern Art, New York).

Playtime biedt onafhankelijke gameontwikkelaars tijdens het gamefestival opnieuw een gratis platform en testpubliek aan. Verschillende game-ontwikkelaars laten het publiek kennis maken met hun nieuwste creaties. In samenwerking met Howest gaan er ook panelgesprekken door over storytelling in games.

De arcades van de Devillés zijn een vaste waarde op het festival. De beeldschone houten constructies zijn de fundamenten voor de Schouwburg als culturele gametempel.

Daarnaast is er een VR-room, allerlei battles met William Boeva, een workshop e-waste waarbij apparaten uit elkaar gehaald worden en nieuwe creaties van gemaakt en een cursus gamedesign voor verschillende leeftijden.

Praktisch

ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2022 – 11.00 TOT 18.00 UUR

ZONDAG 18 SEPTEMBER 2022 – 11.00 TOT 18.00 UUR

alle activiteiten zijn gratis maar voor sommige dien je vooraf in te schrijven. Meer info over alle activiteiten vind je op:

WWW.PLAYTIME2022.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.