Home > Galloo, met verschillende West-Vlaamse vestigingen, neemt twee bedrijven in Noord-Frankrijk over

Galloo, met verschillende West-Vlaamse vestigingen, neemt twee bedrijven in Noord-Frankrijk over

Geschreven op 22 januari 2024 om 18:32 door Mario De Wilde

Als Europa’s toonaangevende recycleur van ferro- en non-ferrometalen is Galloo verheugd de overname van twee nieuwe dochterondernemingen aan te kondigen: Nicolay Fils (regio Calais) en Demofer (regio Rouen). Deze overnames passen in het lopende investeringsplan van Galloo en verzekeren haar bevoorrading van recycleerbare materialen. De site in Calais heeft een oppervlakte van 22.792 m 2 en deze in Rouen 8.000 m2. Beide sites waren voorheen ook familiebedrijven, een van de redenen waarom ze Galloo kozen om hun activiteiten voort te zetten.

De Belgische groep zal de recyclageactiviteiten voortzetten op de twee sites, waar jaarlijks in totaal 23.000 ton materiaal wordt verwerkt. De strategische ligging van Nicolay Fils en Demofer trok de interesse van Galloo, aangezien beide bedrijven zich bevinden in regio’s met veel industriële activiteit. Galloo Rouen ligt bovendien vlakbij de Seine, wat perspectieven biedt naar transport van materialen over water en zo het aantal vrachtwagentransporten kan doen afnemen. Galloo verwelkomt dankzij deze overnames 12 nieuwe “Gallooisten” en heeft nu 780 mensen in dienst in Hauts-de-France, België en Nederland.

“We zijn verheugd om 2024 te starten met twee nieuwe vestigingen en willen Virginie Nicolay, zaakvoerder van Nicolay Fils, en de twee mede-uitbaters van Demofer, Frédéric Perez en Patrick Perez, bedanken voor het feit dat ze ons de overname van hun activiteiten hebben toevertrouwd. Dankzij deze overnames hopen we onze inzamelcapaciteit te vergroten en een nieuwe stap voorwaarts te zetten in de ontwikkeling van oplossingen voor een groenere wereld”, zegt Rik Debaere, CEO van Galloo.
Praktische info
Galloo Calais ligt in 197 Rue de Bruxelles, 62730 Les Attaques.
Galloo Rouen ligt in Rue Darse Des Docks Flottants, 76650 Petit-Couronne.
Beide sites verwelkomen zowel particulieren als professionelen.
Over Galloo
Met een omzet van €697 miljoen in 2022 is Galloo een van de grootste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in
West-Europa. De familiegroep wordt geleid door een raad van bestuur onder leiding van CEO Rik Debaere en stelt 780
mensen tewerk. Dankzij een uitgebreid netwerk van filialen in Noord-Frankrijk (28), België (15) en Nederland (2) wordt
jaarlijks meer dan een miljoen ton materiaal verwerkt. Dankzij hoogtechnologische verwerkings- en scheidingsprocessen kan
Galloo kostbare metalen terugwinnen en kunststoffen recycleren met een minimale impact op het milieu

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.