Home > Ga tijdens de krokusvakantie eens op sneakersafari in Izegemse Eperon d’Or

Ga tijdens de krokusvakantie eens op sneakersafari in Izegemse Eperon d’Or

Geschreven op 17 februari 2023 om 09:18 door Mario De Wilde

Tijdens de schoolvakanties is er altijd veel te beleven in Eperon d’Or in Izegem. Dat is ook het geval in de krokusvakantie. Kinderen kunnen samen met Mini en Maxi op ‘sneakersafari’. Wie een Museumpass heeft, krijgt een glaasje bubbels – of een ander drankje naar keuze, natuurlijk. Op de derde verdieping loopt de tijdelijke expo ‘De wielerwereld aan je voeten’. En uiteraard is de unieke expo ‘Sneaker Gold’ ook nog steeds toegankelijk.

Krokuskriebels: Mini en Maxi op sneakersafari

Mini en Maxi sluipen stilletjes het museum binnen. In een grote zaal ontdekken ze een hele grote schoendoos. Wat zit er in de doos? Wel honderden sneakers in alle kleuren en vormen! Zo’n speciale sneakers hebben ze nog nooit gezien. Dragen Mini en Maxi ook sneakers? En jij? Ga je mee op sneakersafari? Mini en Maxi zijn twee figuurtjes die elke krokusvakantie een nieuw avontuur beleven in Eperon d’Or. Het is een specifiek en terugkerend aanbod voor families met kleine kinderen tot 6 jaar. Een voorleesboekje met leuke prenten vertelt telkens het verhaal van Mini en Maxi en dient tegelijk als wegwijzer doorheen het museum. Onderweg bespelen we met spelletjes en doe-opdrachtjes de verschillende zintuigen. In de activiteit zit ook een creatief (groot-)ouder-kind-knutselmomentje verwerkt.

Het centrale thema is deze keer sneakers. In het museum loopt momenteel een grootse sneakertentoonstelling (Sneaker Gold). Met Mini en Maxi ontdek je allerlei bijzondere sneakers uit de tentoonstelling, maar kom je ook op andere plaatsen in het museum.

Praktisch

“Mini en Maxi op sneakersafari” gaat van start in de krokusvakantie maar blijft actief tijdens het hele Sneaker Gold-project (dus tot 14/09/2024).

Tijdens de krokusvakantie (18 tot 26 februari) krijgen leden van de Gezinsbond korting:

– gratis voor kinderen tot 14

– € 6 voor volwassen

Na de krokusvakantie zijn de reguliere tarieven van toepassing.

Promomaand voor Museumpass: Museumpassers krijgen een extraatje

Met de Museumpass profiteer je van allerlei voordelen. Je kunt gratis binnen in meer dan 220 Belgische musea en in februari kan er in tal van musea nog een extraatje vanaf. In Eperon d’Or krijgen bezoekers een drankje naar keuze op vertoon van hun Museumpass. De extra voordelen van andere deelnemende musea kun je nalezen op www.museumpas.be/extra-voordelen.

Tijdelijke expo over veloschoenen van Camiel Thomas: de wielerwereld aan je voeten

Op de derde verdieping loopt nog tot eind juni een tentoonstelling over Camiel Thomas. Aan de hand van het bijzonder omvangrijk bedrijfsarchief dat bewaard bleef en onderzocht werd, vertelt de expo het verhaal van 85 jaar veloschoenmakerij. In 1922 start Roeselarenaar Camiel Thomas na zijn opleiding tot schoenmaker een eigen zaak. Het is de start van een bloeiende familieonderneming die tot het overlijden van dochter Agnes Thomas in 2007 naam en faam maakt. De veloschoenen, wielerpetjes en musettes van Racing Shoes Camiel Thomas vonden in zowel binnen- als buitenland aardig hun weg.

Voor de kinderen

Met de expo is ook een speels parcours voor de kinderen uitgewerkt. Verkoop je even vlot schoenen als Camiel of dochters Agnes, Gabriella en Marie-Madeleine? En ben je even handig in het maken van schoenen zoals zoon (en ook schoenmaker) Pierre? Misschien heb je wel eerder een neus voor zaken doen? Kinderen kunnen op een speelse manier de schoenmaker / schoenmaakster in zichzelf ontdekken tijdens de zoektocht die in het thema van de tijdelijke expo ‘De wielerwereld aan je voeten’ staat.

Samenwerking

De expo werd ontwikkeld door KOERS – Museum van de Wielersport (Roeselare) en is tot eind juni te bezoeken op de derde verdieping van museum Eperon d’Or. Stad Izegem is op 25 juni 2023 gastheer voor het BK Wielrennen en zet het hele jaar extra in op fietstoerisme. Ook de expo ‘De wielerwereld aan je voeten’ kadert in dat geheel. Het gelijknamige boek, van de hand van KOERS-medewerker Dries De Zaeytijd, is voor € 25 te koop in de museumshop.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.