Home > Ga eens voor een beire avontuur in de nieuwe maïsdoolhof van Roeselare

Ga eens voor een beire avontuur in de nieuwe maïsdoolhof van Roeselare

Geschreven op 2 augustus 2023 om 07:02 door Mario De Wilde

Op initiatief van de kinderraad van de Zilverbergschool pakt stad Roeselare deze zomer uit met een maïsdoolhof. Nu het groen hoog genoeg is om in te ‘verdwalen’ wordt het maïsdoolhof officieel geopend. Grote en kleine speurneuzen kunnen er tot halfweg september op ontdekkingstocht gaan. Onderweg is er heel wat afleiding met leuke raadsels of een zoektocht. De kinderraad van de Zilverbergschool doorliep een traject in nauwe samenwerking met ARhus en expertorganisatie BAMM!. Hieruit zijn verschillende projecten gevloeid, waaronder het maïsdoolhof. Het doolhof bevindt zich aan de Ieperseweg 118 en is maar liefst anderhalve hectare groot. In het midden van het doolhof is er een platform zodat je boven de maïs kan kijken om de uitgang te vinden.

Daarnaast zijn er twee spelletjes in het doolhof. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen op zoek gaan naar foto’s van beren. Op de foto’s zit een letter verborgen waarmee een woord kan gevormd worden. Wie ouder is dan 8 jaar kan acht quizvragen zoeken in het doolhof. Die leiden ook tot letters waarmee je een woord kan vormen. Wie de oplossing doorgeeft via https://jeugd.roeselare.be/maisdoolhof-roeselare maakt kans op een leuke prijs. De wedstrijd loopt tot halfweg september, wanneer de maïsdoolhof eindigt.

Praktisch
Het doolhof bevindt zich aan de Ieperseweg 188 en is doorlopend en gratis te bewandelen. Er is aan het doolhof een fietsenstalling voorzien. Laat dus je auto op stal en kom met de fiets. In het weekend kan je de wagen parkeren op de parking van het nabijgelegen Inagro Praktijkcentrum aqua/insecten. In de week is dit niet mogelijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.