Home > Ga eens lekker zitten…Dit toekomstig juweel komt op nieuwe zeedijk van Westende

Ga eens lekker zitten…Dit toekomstig juweel komt op nieuwe zeedijk van Westende

Geschreven op 3 februari 2023 om 07:22 door Mario De Wilde

Op de nieuwe zeedijk in Westende staat vlak naast de Meeuwenlaan een prototype van een stuk van de nieuwe sierzitbank die ter hoogte van het Rauschenbergplein komt. Die staat daar niet zomaar: onder het motto ‘meten is weten’ testen de ontwerpers de impact van de natuurelementen op het materiaal en de uitvoering van de bank.

Traditionele blauwwitte bank verdwijnt niet

Dus… neen, dit is geen vervanger voor de traditionele blauwwitte zitbank, zoals sommige geruchten op (sociale) media stellen. “De blauwwitte bank verdwijnt niet van de zeedijk en blijft een belangrijk stuk van het dijkmeubilair”, bevestigt schepen voor openbare werken Dirk De Poortere. De witte bank met houten zitgedeelte is een prototype van de sierzitbank die ter hoogte van het Rauschenbergplein op de nieuwe zeedijk in Westende-Bad komt. Dit teststuk zal aantonen hoe het hout reageert in deze constructie en ook aangeven hoe het zand tussen de bank ‘caprioleert’. Daarnaast worden ook metingen gedaan naar de hoeveelheid zand die de bank opvangt”, stelt schepen Dirk De Poortere.

Strandtoegang in volle constructie

De zitbank zal deel uitmaken van een nieuwe majestueuze strandtoegang met brede trap ter hoogte van het Rauschenbergplein. Die trap is momenteel volop in constructie. Een indrukwekkend schouwspel. De werken schieten trouwens goed op. Vanaf Grand Hotel Bellevue zijn de aannemers al begonnen met de aanleg van de nieuwe dijkstenen. Blijf op de hoogte van de werken aan de nieuwe promenade via www.middelkerke.be/promenade

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.