Frietmuseum in Brugge krijgt aparte mosterdafdeling erbij
Er gebeurt een en ander in het Frietmuseum. Dat zal vanaf volgende week duidelijk worden. Dinsdag 11 december is er de voorstelling van een uniek boek “Van aardappel tot friet”. Een zo vertrouwd voedingsproduct met een boeiende geschiedenis. Een plant uit het verre Zuid-Amerika die een hele geschiedenis doormaakte alvorens op ons bord te belanden en nu voedsel is voor de hele wereld. De auteurs André Delcart (Als researcher en culinair auteur) en Eddie Cooremans (frietfanaat en beroepsmatig nog bezig met frieten en medewerker in het Frietmuseum) hebben
de geschiedenis, de teelt en de verwerking op een unieke manier opgetekend. Uiteraard komt de friet, het frietkot (erkend als immaterieel erfgoed) uitgebreid aan bod. Frieten een eerste vorm van streetfood maar ook van groot economisch belang. Het frietmuseum verwierf de unieke verzameling over mosterd van mosterdkenner André Delcart. Een deel van de collectie wordt uitgestald in de nieuwe afdeling van het Frietmuseum. Het andere deel waaronder ook unieke machines wordt op een later tijdstip nog tentoongesteld. Er is een nieuwe polyvalente zaal met de stripverhalen, wereldrecords en toepassingen van de aardappel. Een aanvulling op dit unieke museum.