Home > Frederik (Sel Gris), Gusti (Il Trionfo) en Sander (Caillou) uit Knokke-Heist schenken € 1500 aan Kleine Dennen

Frederik (Sel Gris), Gusti (Il Trionfo) en Sander (Caillou) uit Knokke-Heist schenken € 1500 aan Kleine Dennen

Geschreven op 12 januari 2023 om 10:19 door Mario De Wilde

Ongeveer een jaar geleden kwam vanuit het team educatie van het Cultuurhuis Knokke-Heist het idee om een masterclass kookworkshop te organiseren, dit voor en door onze eigen inwoners, in de keuken van de chef. Een uitdaging, want je kookt niet voor gasten, maar je wil ze net iets bijleren. Een kans, want je laat als chef zien hoe je in het vak staat, je kan jouw passie overbrengen, maar vooral voor het ambacht dat het beroep kok is. Drie chefs waren al snel enthousiast om mee te werken aan dit nieuwe concept nl. Frederik Deceuninck (Sel Gris), Gusti Pungitore (Il Trionfo) en Sander Van de Walle (Caillou).

Er werden drie culinaire masterclasses georganiseerd die in enkele uurtjes waren uitverkocht.
In september werden de eerste schortjes en receptjes uitgedeeld in restaurant Sel Gris, gevolgd door restaurant Caillou met zijn verfijnde culinaire keuken in november & in december bij restaurant Il Trionfo met pure Italiaanse gastronomie. Drie succesvolle kookworkshops die letterlijk en figuurlijk werden gesmaakt door de cursisten.

1500 euro voor Kleine Dennen
Uit eigen initiatief hebben de chefs beslist om een groot deel van de opbrengst nl. €1500 te schenken aan Kleine Dennen, een goed doel binnen onze gemeente.  Kleine Dennen werkt vanuit de hulpvraag van de jongeren en zijn/haar context om maximale ontwikkelingskansen te bereiken en de context te ondersteunen in het opvoedingsproces van de jongere. Deze doelstelling ligt de chefs nauw aan het hart, de toekomst van de kinderen staat voorop. Daarom kozen de chefs ervoor om niet zelf, maar hun kinderen de cheque te laten overhandigen. Van kinderen voor kinderen, een symbolisch gebaar.  De cheque werd op dinsdagavond 10 januari 2023 overhandigd op de nieuwjaarsreceptie van Lokale Economie. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om schepen Anne Vervarcke-Pattyn als uittredend schepen voor Lokale Economie nog eens in de bloemetjes te zetten.

Frederik, Gusti en Sander hopen andere chef-koks warm te maken om mee in te stappen in het concept van de masterclass kookworkshop, zodat er bij de volgende editie een nog groter bedrag kan geschonken worden aan een goed doel binnen onze gemeente.

Heb je interesse om als chef-kok mee te werken aan dit concept en wens je graag meer informatie, neem dan contact op met de dienst educatie via cc.educatie@knokke-heist.be of T 050 630 430 (onthaal cc Scharpoord). 

2 reacties

Michel Demilie
Geschreven op 2023-01-12 14:05:22
Proficiat. Super chefs met hun hart op de juiste plaats!
Roger Verstraete
Geschreven op 2023-01-12 13:21:45
Een prachtig initiatief!!! Proficiat!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.