Home > Frank Vergucht schenkt 60.000 foto’s aan Stadsarchief van Brugge

Frank Vergucht schenkt 60.000 foto’s aan Stadsarchief van Brugge

Geschreven op 22 februari 2024 om 07:07 door Mario De Wilde

Frank Vergucht schonk gisteren zijn digitaal fotoarchief aan het Brugse Stadsarchief. De collectie bevat maar liefst 60.000 foto’s. Het is de eerste keer dat het Stadsarchief dergelijke grote schenking van digitale beelden ontvangt. Professioneel heeft Frank er een loopbaan in de grafische sector opzitten. Hij was al op jeugdige leeftijd geboeid door fotografie, want op elfjarige leeftijd won hij een fotowedstrijd van Afga-Gevaert. Tot op vandaag is Frank nog altijd een gepassioneerd fotograaf. Je kunt hem bijna dagelijks met een fototoestel om de nek in Brugge aantreffen.

Burgemeester Dirk De fauw: “Tijdens de dagelijkse weerpraatjes op VRT duiken met de regelmaat van de klok foto’s van Frank Vergucht op. Hij nam al meermaals deel aan de Fotonale, en met succes. Frank is ook al jarenlang altijd present om activiteiten, speciale gebeurtenissen en festiviteiten in Brugge met zijn digitaal fototoestel vast te leggen. Zijn digitaal fotoarchief, dat meer dan 60.000 foto’s bevat, wordt nu aan het Stadsarchief geschonken.”

“De fotoverzameling van het Brugse Stadsarchief bestaat uit meer dan 100.000 analoge beelden in de vorm van postkaarten, foto’s, glasnegatieven, dia’s… Het merendeel is al ontsloten via beeldbankbrugge.be. Het is nu de eerste keer dat het Stadsarchief zo een groot collectie digitale beelden als schenking krijgt. Een voorbeeld dat zeker strekkend zal werken”, besluit schepen van Cultuur Nico Blontrock.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.