Home > Fotografe Hannelore Vandenbussche uit Dadizele toont in nieuw boek eeuwenoude sporttradities

Fotografe Hannelore Vandenbussche uit Dadizele toont in nieuw boek eeuwenoude sporttradities

Geschreven op 26 september 2022 om 13:01 door Mario De Wilde

De bekende West-Vlaamse fotografe Hannelore Vandenbussche (geboren in Dadizele) heeft zopas de wereld verblijd met een schitterend fotoboek over eeuwenoude sporttradities plus een Netflixreeks Human Playground. De West-Vlaamse reisde de wereld af om de sportieve spelen in al haar vormen en kleuren haarfijn te fotograferen. Daarbij telkens de verrassende verhalen over eeuwenoude gebruiken en overgangsrituelen, tot het doorbreken van pijnbarrières, het streven naar perfectie en het vereren van dat wat heilig is… Dit boek, thematisch geordend in zes secties, toont een enorm divers scala aan sporten, van plaatsen zo ver als Mongolië en Madagaskar, van jockeys in Dubai tot landduikers in Vanuatu. Dit bijzondere fotoboek is gewijd aan een onderwerp dat op een geheel nieuwe manier wordt gepresenteerd. Het is allemaal te ontdekken in het project ‘Human Playground, Why We Play’ voor € 66.55. (Unieboek)

Hannelore Vandenbussche haar nieuwe fotoboek Human Playground – Why we Play, is naast een spectaculair boek ook een Netflix Original Documentary Series over sporten en spellen, rituelen en tradities.

Waarom spelen we eigenlijk sporten en spellen? Dat is de vraag die de Belgische fotografe Hannelore Vandenbussche inspireert. Om die vraag te beantwoorden reisde ze naar tal van landen rond de wereld. Hierbij onderzocht ze sport, passie, competitie, transitie en emancipatie. De atleten die ze portretteert houden graag de oude tradities in ere of creëren juist weer nieuwe tradities. Ze voeren rituelen uit en spelen hun sporten en spellen op uitbundige feesten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.