Home > Forse uitbreiding natuurdomein Zavelput in Waregem dankzij aankoop gronden

Forse uitbreiding natuurdomein Zavelput in Waregem dankzij aankoop gronden

Geschreven op 8 september 2022 om 09:13 door Mario De Wilde

De gemeenteraad van Waregem keurde eergisteren de aankoop van gronden nabij de Grote Heerweg in Beveren-Leie unaniem goed. De stad investeert daarmee ruim een miljoen euro in park- en bosgebied. De bedoeling van deze aankoop is om het bestaande natuurdomein Zavelput uit te breiden. Het gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de Zavelput, want het natuurdomein wordt op korte termijn bijna 8,3 hectare groter (het domein is nu 5 hectare groot). De interessante vijverbiotoop van de Zavelput in Beveren-Leie is een ideale locatie voor wandelaars en vogelliefhebbers.

Aansluiting met Goed te Beaulieu
De aangekochte gronden liggen in de buurt van de Grote Heerweg, maar sluiten ook aan bij het historische Goed te Beaulieu, dat ook eigendom is van de stad. De stad en Groep WAAK willen Goed te Beaulieu in Beveren-Leie in de toekomst gebruiken als een oase voor traag toerisme in de streek. Tegelijk komt er ook een woon- en dagbestedingsproject voor mensen met een beperking.

De aangekochte gronden in de Grote Heerweg fungeren momenteel nog als landbouwgrond, maar zullen de komende paar jaar dus ingericht worden als park- en/of boszone. Het uitgebreide domein de Zavelput, Goed te Beaulieu en de groenzone van ANB aan de overkant van de Leie zullen samen dus een ruime, groene, openbare en aantrekkelijke trekpleister vormen voor heel wat fietsers, wandelaars en dagjestoeristen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.