Home > FoodFest Cadzand pakt uit met nieuwe locatie tijdens hemelvaartweekend

FoodFest Cadzand pakt uit met nieuwe locatie tijdens hemelvaartweekend

Geschreven op 21 maart 2019 om 18:48 door Mario De Wilde

Op 2 en 3 juni trekt het culinaire festival FoodFest opnieuw naar Cadzand. De ondertussen vierde editie van het festival zal voor het eerst plaatsvinden op het platform aan restaurant AIRrepublic van Sergio Herman, die samen met sterrenchef Syrco Bakker en Iman Soomers het festival organiseert. De festivalgangers zullen kunnen proeven van de specialiteiten van de (inter)nationale guest chefs en interessante talks meepikken. Welke guest chefs u mag verwachten wordt binnenkort bekend gemaakt. WECANDANCE (electronic beach festival in Zeebrugge) zal de muzikale line-up samenstellen en hosten. Genieten van al het moois dat de Noordzee te bieden heeft tijdens een rock-’n-roll en premium food event middenin dé culinaire hotspot van de Benelux.
Nieuwe locatie aan haven
Met de volledige steun van de gemeente Cadzand en de provincie Zeeland groeit FoodFest dit jaar verder uit tot een tweedaags culinair festival. FoodFest verhuist van de strandkerk in Cadzand naar één van de mooiste plekken aan de Zeeuwse kust: het platform aan restaurant AIRrepublic, met een adembenemend zicht op de Noordzee en de koninklijke jachthaven van Cadzand-Bad. Het high end food event zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van juni, op zondag 2 en maandag 3 juni, tevens het einde van het hemelvaartweekend.
Sterrenchefs ook nu present
Sergio Herman zet voor deze editie opnieuw zijn schouders onder het project. Samen met Pure C chef Syrco Bakker nodigt hij tal van nationale en internationale sterrenchefs uit om de menu’s tijdens het festival te verzorgen.
Op zondag kan je reserveren in Pure C, waar internationale chefs met minstens drie Michelinsterren samen met Sergio en Syrco in de keuken zullen staan. In AIRrepublic kan je zowel zondag als maandag terecht voor een lunch of diner door het team van AIRrepublic en een internationale gastchef bereid.

Tijdens de voorgaande edities namen deel: Andreas Caminada • Arne Anker • Arnout Van Der Kolk • Dominique Persoone • Edwin Vinke • Gert De Mangeleer • Hendrik Buysse • Jaclyn Kong • Kobe Desramaults • Luke Armstrong • Marco Prins • Matthias Speybrouck • Maurice De Jaeger • Max Natmessnig • Michael Wolf • Nick Bril • Orlando Iradi • Pieter Lonneville • Ruben Adriaan • Sven Elverfeld • Thoru Nakamura • Willem Hiele • Zoë Lensen.

Six beliefs
De filosofie van FoodFest is gebouwd op six beliefs, overtuigingen die tijdens het event en het hele jaar door hoog in het vaandel worden gedragen: connection, value, appreciation, attention, integrity en self reflection.

Connection
FoodFest wil een connectie maken met alles wat het festival omringt. Dit omvat mensen bij elkaar brengen, maar ook respect voor de planeet tonen en daarbaar zijn voor wat de natuur voortbrengt.
Streef naar zero waste: gebruik het volledige product.

Value
Door het serveren van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, bewust samengesteld door de juiste experten, wil FoodFest een mindset promoten die naar meer bewuste en duurzame keuzes leidt.
Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. Kies voor ambacht en traditie.

Appreciation
De chefs vinden het belangrijk hun dankbaarheid te uiten voor zowel de producten die ze gebruiken als voor de mensen die alles verzorgen, voor en achter de schermen.
Sta open voor de kennis en inzichten van je collega’s.

Attention
Door de samenwerking met wereldbekende professionals is elke dag een kans om te leren van de besten. Boven streef je er naar elke dag je eigen kennis over de industrie bij te schaven.
Door met elkaar in gesprek te gaan kun je elkaar beter begrijpen, helpen en ondersteunen.

Integrity
Act local, think global. Belichaam de boodschap waar je in gelooft.
Laat je inspireren door internationale bereidingen en vertaal dit naar een lokale versie.

Self reflection
FoodFest koestert grote ambities en dat vergt een grote dosis zelfreflectie van iedereen die bij het proces betrokken is. Communiceer je visie en leef hiernaar met volle intentie.

 

WECANDANCE en FoodFest
De topchefs gaan een samenwerking aan met Bart Roman en Wim Van der Borght, CEO’s van Atmosphere Architects. Het duo creëerde de festivals Fire Is Gold, elrow Town Antwerp en WECANDANCE. Op FoodFest zal WECANDANCE de muzikale line-up verzorgen.

ODE AAN DE NOORDZEE
FoodFest Cadzand zet de Noordzee en haar producten in de kijker. De chefs werken het liefst met lokale producten uit de kuststreek. Door de timing van het festival, geeft FoodFest eveneens de aftrap van het zomerseizoen.

WAT KAN U VERWACHTEN?
FoodFest wil een platform creëren, het hele jaar door, dat food, drink, talks en music centraal zet, en gebaseerd is op de Six Beliefs. Sterrenchefs Sergio Herman, Syrco Bakker en Iman Soomers nodigen een selectie van nationale en internationale guest chefs uit voor een unieke smaakbeleving die tot in de puntjes verzorgd zal zijn.
PRAKTISCH

Reservaties:
Er zal dit jaar de mogelijkheid zijn om je ervaring op FoodFest naar een nieuwe hoogte te brengen met een verfijnde lunch of diner bij Pure C of AIRrepublic.

Prijzen
Dagticket: €25

Pure C: Op zondag 2 juni zullen topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker internationale driesterrenchefs uitnodigen om de keuken te verzorgen.
Prijs: €325.
AIRrepublic: Zowel op zondag als maandag kan je hier terecht voor gerechten van internationale guest chefs.
Prijs: €215.

Adres:
AIRrepublic
Maritiem Plaza 1
4506 KZ Cadzand-Bad, Nederland

 

1 reactie

Christel Torfs
Geschreven op 2019-05-26 09:29:01
Wat houdt die 25 euro in, is dit enkel inkom of kun je voor dit bedrag proeven ?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.