Home > FoodFest Cadzand neemt vliegende start tijdens de eerste zonovergoten dag. Morgen slotdag

FoodFest Cadzand neemt vliegende start tijdens de eerste zonovergoten dag. Morgen slotdag

Geschreven op 2 juni 2019 om 20:36 door Mario De Wilde

FoodFest Cadzand is momenteel nog volop bezig, maar de organisatie van het festival blikt alvast tevreden terug op de eerste dag. Tot nu toe zakten al meer dan 2200 bezoekers af naar het platform aan AIRrepublic, waar het festival ook morgen nog plaatsvindt. Morgen wordt ongeveer hetzelfde aantal mensen verwacht. Er zijn nog tickets verkrijgbaar. Onder een stralende zomerzon genieten de bezoekers ondertussen van de culinaire creaties van gerenommeerde internationale chefs, de kwalitatieve producten van de verschillende standhouders en inspirerende talks gemodereerd door Sergio Herman. Nog tot 23 uur vanavond is het festival open voor het publiek, morgen openen de deur weer om 12 uur.

PROGRAMMA DAG 2: INTERNATIONALE STERRENCHEFS

Morgen brengen sterrenchefs Quique Dacosta en Jordy Navarra elk een exclusief gerecht naar het festivalterrein. Bij AIRrepublic kookt chef João Rodrigues in gezelschap van vaste hoofdchef Nicolas Misera.

NORTH SEA CHEFS

Ook verschillende North Sea Chefs het beste van zichzelf geven op het festival:
Maarten Bouckaert – Castor* (BE)
Edwin Van Goethem – ’t Korennaer* (BE)
Soenil Bahadoer – De Lindehof** (NL)
Bart Gils – Resto Signatuur (BE)
Jeremy Girvan – Private chef GJ Cook (BE)
Edwin Vinke – De Kromme Watergang** (NL)
Thijs Meliefste – Restaurant Meliefste (NL)
Syrco Bakker – Pure C ** (NL)

FOOD- EN DRINKSTANDEN

de Appelaere – de Ambachterie – Bacardi – Blend – Blueness – Bombay Gin invites Paul Morel – Butcher’s Store by De Laet & Van Haver – Carcasse – Cowboy Henk Bier – De Zeeuwse Branding – Duvel Moortgat – Gimber – Herman Wines – Hermit Gin – Hierbas de Las Dunas – Horeca Totaal – Humus & Hortense – Joka – Joost Arijs – Kaasaffineurs Van Tricht – Kiss My – Madeira Collection – Oesterij – Oesterput – Pine House – Romance Chocolate – Talisker – Vinum & Sensum – Vlaamsch Broodhuys

TALKS

Om 15 uur:
‘The Future of the Front of the House’: Dennis Valerius (Quality Seekers) in gesprek met Joachim Boudens (Hertog Jan), over zijn ervaring en de veranderingen binnen de sector.

Om 16 uur:
Nick Sinke van biosfeer Groede (Groede, Nederland), over (geneeskrachtige) kruiden uit de Zeeuws-Vlaamse bodem.

Om 17 uur:
1. Chef Willem Hiele (Koksijde), over zijn samenwerking met lokale garnaalvissers en het gebruik van de Noordzeegarnaal.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.